Σύσκεψη για την κάλυψη των άμεσων αναγκών στο «Κωνσταντοπούλειο» της Πάτρας

Ευρεία σύσκεψη με θέμα την κάλυψη των άμεσων αναγκών της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Κωνσταντοπούλειο» στην Πάτρα συγκάλεσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Γ.Γ. Πρόνοιας Δ. Καρέλλας, οι βουλευτές Αχαΐας Ανδρέας Ριζούλης (ΣΥΡΙΖΑ), Κωνσταντίνος Σπαρτινός (ΣΥΡΙΖΑ), εκπρόσωπος της Σίας Αναγνωστοπουλου (ΣΥΡΙΖΑ), ο Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ), ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου (Δημοκρατική Συμπαράταξη), ο Νίκος Νικολόπουλος (ανεξάρτητος), ο δήμαρχος Πατρών Κωνσταντίνος Πελετίδης, ο αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας Δημήτρης Πελεκούδας, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Αντ. Χαροκόπος, εκπρόσωποι της διοίκησης του ιδρύματος, εκπρόσωπος των εργαζομένων και η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας Σταυρούλα Παναγοπούλου.

Η κα. Φωτίου δεσμεύτηκε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες του ιδρύματος και να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο της φιλοξενίας των 93 ηλικιωμένων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που είναι και ο υπεύθυνος φορέας για την κατανομή των κεντρικών κρατικών χρηματοδοτήσεων και την επικούρηση από πιστώσεις του Ειδικού Κρατικού Λαχείου. Η κ. Φωτίου τόνισε την ανάγκη να ανακληθεί άμεσα η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του «Κωνσταντοπούλειου» περί μείωσης των μισθών των εργαζομένων.

Το συνολικότερο τοπίο της λειτουργίας των ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας, βρίσκεται σε στάδιο οριστικής αναμόρφωσης με νομοθετικές ρυθμίσεις που θα προκύψουν από τα στοιχεία του ηλεκτρονικού Εθνικού Μητρώου Ιδιωτικών Φορέων μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που λειτουργεί από τις 30 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική εγγραφή αυτών των φορέων στο Εθνικό Μητρώο είναι υποχρεωτική, δεδομένου ότι η μη εγγραφή οδηγεί στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας, για όσους φορείς λειτουργούν ήδη, ενώ αποτελεί προϋπόθεση για την χορήγηση άδειας λειτουργίας σε νέους φορείς.

Πηγή: Left.gr