Μιλώντας στην Ολομέλεια επί του Σ/Ν του Υπ. Υγείας και τροπολογίας για τα μέτρα ενίσχυσης προς τους ευάλωτους πριν το Πάσχα

 

 

 

▶️ Μιλώντας στην Ολομέλεια επί του Σ/Ν του Υπ. Υγείας και τροπολογίας για τα μέτρα ενίσχυσης προς τους ευάλωτους πριν το Πάσχα.
 
▶️ Τοξική, διχαστική και υποκριτική η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί το δωρεάν δημόσιο ΕΣΥ-ασπίδα υγείας των πολιτών και μέσο ενίσχυσης των εισοδημάτων τους.
 
▶️ Υποκριτικό το όψιμο ενδιαφέρον της για τους συνταξιούχους, τους ανασφάλιστους ανάπηρους, υπερήλικες και παιδιά.
 
▶️ Συνταξιούχοι και μεσαία στρώματα οι μεγάλοι εξαπατημένοι.
 
Η κυβέρνηση της ΝΔ με κάθε ευκαιρία αποδεικνύει πόσο τοξική, διχαστική και υποκριτική είναι. Σε μία περίοδο ραγδαίας φτωχοχοποίησης της κοινωνίας, εκείνη στηρίζει τους επιχειρηματίες, καναλάρχες και ολιγάρχες που την έφεραν και τη διατηρούν στην εξουσία και που, αν δεν πάρουν τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, δεν την αφήνουν να κάνει εκλογές.
 
Σε κάθε νομοσχέδιο, με άμεσα ή έμμεσα μέτρα η κυβέρνηση προωθεί την κατάργηση του δημόσιου δωρεάν ΕΣΥ – ασπίδα υγείας των πολιτών και μέσο ενίσχυσης των εισοδημάτων τους. Σειρά έχουν τώρα οι ήρωες γιατροί της πανδημίας. Επιχειρεί να μην τους μονιμοποιήσει, αλλάζοντας τον τρόπο ένταξης στο ΕΣΥ, από προσωποπαγή σε ανοιχτής διαδικασίας.
 
Σε ό,τι αφορά στα μέτρα ενίσχυσης κατά της ακρίβειας που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός τόνισα ότι, στους ευάλωτους, δίνονται ελάχιστα. Ειδικά οι χαμηλοσυνταξιούχοι είναι, μαζί με τα μεσαία στρώματα, οι μεγάλοι εξαπατημένοι των προεκλογικών υποσχέσεων. Τους δίνουν 200 € ενίσχυση ενώ τους έκοψαν τη 13η σύνταξη που θεσμοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, 900 εκ., το μέρισμα των 800 εκ. το χρόνο και κουτσούρεψαν τα αναδρομικά από τους νόμους του κυρίου Βρούτση της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου τα οποία τους επιδίκασε το ΣτΕ.
 
Ιδιαίτερα φειδωλή φάνηκε η κυβέρνηση δίνοντας μόλις 40 εκ. για ενίσχυση, με 200 €, το Πάσχα σε ανασφάλιστους ανάπηρους και υπερήλικες. Είναι οι ίδιοι ανασφάλιστοι που τους αφαίρεσε το δικαίωμα που είχαν με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ να συνταγογραφούν εξετάσεις, φάρμακα και διαγνώσεις για τα ΚΕΠΑ και σε ιδιώτες γιατρούς. Το μέτρο το εφάρμοσε ο κ Πλεύρης για μια βδομάδα και δημιουργήθηκε τόσο μεγάλο πρόβλημα που το ανέστειλε μέχρι τις 30 Απριλίου για να ορίσει κάποιες εξαιρέσεις οι οποίες δεν αλλάζουν την απαγόρευση.
 
Η κυβέρνηση δεν επεκτείνει πανελλαδικά, όπως προβλεπόταν επί ΣΥΡΙΖΑ, το σύστημα του ηλεκτρονικού φακέλου ανάπηρου. Αυτό το σύστημα, όπως το ψηφιακό ΚΕΑ και το επίδομα ενοικίου το πήρε «προίκα» η ΗΔΙΚΑ όταν μεταφέρθηκε στο Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ήταν η βάση για το πρόγραμμα εμβολιασμών και άλλων ψηφιακών προγραμμάτων.
 
Κλείνοντας, τόνισα την ανάγκη να υπάρξει ειδική παρέμβαση στην ΑΑΔΕ ώστε να μην συμπεριλάβει στο εισόδημα το έκτακτο 1,5 επίδομα παιδιού που θα δοθεί ως ενίσχυση. Αλλιώς, για οικογενειάρχες με παιδιά που παίρνουν Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα θα είναι δώρο-άδωρο, αφού θα αφαιρεθεί μελλοντικά, ως εισόδημα, από το επίδομα ΕΕΕ που θα πάρουν.