Στην ΕΡΤ και την εκπομπή Απευθείας με τη Μάριον Μιχελιδάκη, και τον Κώστα Λασκαράτο.

 

Με αφορμή το 10άρικο βενζίνης που βάζουν οι περισσότεροι πολίτες,  εξήγησα γιατί ο Αλέξης Τσίπρας στην ΔΕΘ θεωρεί ότι οι φοροελαφρύνσεις είναι για τους λίγους.

Η ανάπτυξη δεν γίνεται με κατάργηση κατοχυρωμένων εργατικών δικαιωμάτων και μισθούς πείνας ούτε με ενίσχυση της  κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας και μη παραγωγικών επιχειρήσεων όπως η οι εταιρείες ταχυμεταφορών -courier και το μονοπωλιακό πρακτορείο διανομής τύπου.

 

Για τη συμφωνία των Πρεσπών.

 

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι το πατριωτικό μας καθήκον για την Ελλάδα του μέλλοντος. Αυτό είχε πολιτικό κόστος. Το αναλάβαμε. Γιατί θεωρούμε ότι στη δεδομένη ιστορική στιγμή έτσι έπρεπε να κάνουμε.  Αυτό που έκανε η ΝΔ είναι η επιτομή της υποκρισίας και της δημαγωγίας, δηλαδή του λαϊκισμού. Δίχασε τον λαό για κομματικά οφέλη και σήμερα δηλώνει ότι, όχι μόνο θα την εφαρμόσει, αλλά και θα την τιμήσει. Αυτά πληρώνονται κάποια μέρα.

Για τις μεταναστευτικές ροές.

 

Θυμήθηκε τώρα ο Μητσοτάκης ότι είναι γεωπολιτικό πρόβλημα. Μέχρι σήμερα έλεγε ότι οφείλεται στην ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Στη Μόρια τον Ιούνιο υπήρχαν περίπου 5.000 πρόσφυγες και μετά δύο μήνες ήταν 11.000. Σήμερα η ΝΔ θερίζει τους καρπούς της πολιτικής της με το να αρνούνται οι γαλάζιοι δήμαρχοι στην επικράτεια να φιλοξενήσουν πρόσφυγες και μετανάστες.

Για τη NOVARTIS.

 

Το σκάνδαλο της Novartis το έφερε στη Βουλή η Ελληνική δικαιοσύνη με βάση τα δεδομένα που της έδωσε το FBI. Δεν το έφερε ο Τσίπρας. Το 2011 η χώρα πλήρωνε για φαρμακευτική δαπάνη 4 δις περισσότερο από ευρωπαϊκές χώρες αντίστοιχου πληθυσμού όπως η Σουηδία και η Πορτογαλία. Η Ν.Δ, όταν η Ελληνική δικαιοσύνη βάζει στο αρχείο φακέλους για ευθύνες πολιτικών προσώπων, κάνει σωστά τη δουλειά της. Όταν η ίδια δικαιοσύνη λέει ότι εδώ υπάρχει σκάνδαλο, είναι σκευωρία. Εμείς λέμε «όλα στο φως», συζήτηση τώρα αρχίζει. Εμείς εδώ είμαστε, μας κάνει χάρη ο Σαμαράς να ζητάει τη συζήτηση αυτή στη Βουλή.    Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις του Ελληνικού λαού μαζί με την κοινωνία. Όταν η κοινωνία εγείρεται, είναι για το καλό του τόπου.