Καταπέλτης η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για τον Πρόεδρο του Γηροκομείου Αθηνών, Αρχιμανδρίτη Π. Μπούμπα, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Α. Διονυσόπουλου και Ε. Γρινιεζάκη.

 

Το δικαστήριο έκρινε και τους τρεις ένοχους για την τραγική κατάσταση στην οποία περιήλθε το Γηροκομείο, όπου με δική τους ευθύνη, εμφανίζεται ζημιά πολλών εκατομμυρίων. Η απόφαση δεν αφορά το σύνολο των ατασθαλιών και της κακοδιαχείρισης, καθώς υπήρχαν κι άλλα παρακλάδια αυτής της «συμμορίας» που λυμαίνονταν το Γηροκομείο.
 
• Την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και ενώ το Σύνταγμα προβλέπει την αυτοτέλεια των Ιδρυμάτων, ζητήσαμε την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους υπέρ της απόφασης του Δήμου Αθηναίων να τεθεί έκπτωτη η διοίκηση του Αρχιμανδρίτη Π.Μπούμπα.
 
• Επιχειρήσαμε να βοηθήσουμε τους ηλικιωμένους, τους οποίους βρήκαμε σε άθλια κατάσταση, με διάφορους τρόπους όπως τη διανομή γευμάτων, ώστε να διασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων.
 
Ευελπιστούμε να διεξαχθούν άμεσα εκλογές στο Γηροκομείο μέσα από τις οποίες θα αναδειχθεί ένα αξιοκρατικό και διαφανές Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο θα ανοίξει νέους δρόμους για το πολύπαθο Ίδρυμα και θα βάλει τέλος στη μακρά και φαύλη περίοδο κακοδιαχείρισης.