Εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ηλιούπολης

Εγκαινιάσαμε χθες,Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017, το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Ηλιούπολης.

Πρόκειται για ένα από τα 250 Κέντρα Κοινότητας που ανοίγουν σταδιακά τις πύλες τους σε δήμους όλης της Ελλάδας, στήνοντας τον κορμό του νέου Κράτους Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Τα Κέντρα Κοινότητας είναι το πιο βασικό κύτταρο της προνοιακής μας πολιτικής. Ήδη σήμερα λειτουργούν 111 Κέντρα Κοινότητας σε όλη την Ελλάδα, όταν μόλις χτες λειτουργούσαν 105. Ο αντίστοιχος αριθμός για την Αττική είναι 24. Κινούμαστε πλέον πολύ γρήγορα.

Στα Κέντρα Κοινότητας ο πολίτης με τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του μπορεί να ενημερώνεται καθημερινά για τα δικαιώματά του, για τα επιδόματα που πρέπει να πάρει και τις δυνατότητες εργασίας που έχει, για τις θέσεις που υπάρχουν σε ιδρύματα της περιοχής του για τον ηλικιωμένο, τον ανάπηρο και το παιδί, για τη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκά και ελληνικά προγράμματα κ.α.

Τα Κέντρα Κοινότητας λειτουργούν με ενιαίο γεωπληροφοριακό σύστημα που ενημερώνει καθημερινά το Υπουργείο για ό,τι συμβαίνει σε κάθε σημείο της χώρας, ώστε να ελέγχει τις πολιτικές του. Κατ’ αυτό τον τρόπο για πρώτη φορά κράτος και Τοπική Αυτοδιοίκηση συνδέονται στο πλαίσιο μιας δομής όπου ο πολίτης εξυπηρετείται με αξιοπρέπεια.