ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29-9-2019

 

Για τα όσα είπε η υφυπουργός Κοιν. Αλληλεγγύης κ. Μιχαηλίδου το πρωί της Κυριακής 29/9 στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι», πρέπει να επισημανθούν τα εξής:

 

• Δήλωσε ότι θα συνεχίσει την επιδοματική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύοντας μάλιστα επιδόματα. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσει την φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης; Γιατί ο κ. Μητσοτάκης αυτό κατηγορούσε προεκλογικά ότι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να δίνει επιδόματα σε φτωχούς.

 

• Είπε ότι εδώ και 3 μήνες κοιτά με την ομάδα της τα επιδόματα και τις παροχές προσπαθώντας να κάνει χαρτογράφηση για να επεξεργαστούν νέα προγράμματα. Της θυμίζουμε ότι αναλυτικά στοιχεία για τα επιδόματα και τις παροχές τής έχουν δοθεί από τον ΟΠΕΚΑ, τον ενιαίο φορέα καταβολής προνοιακών παροχών που ίδρυσε ο ΣΥΡΙΖΑ αφού είχε κάνει προηγουμένως πλήρη χαρτογράφηση των 200 επιδομάτων που μέχρι τότε δίνονταν από 120 διαφορετικές πηγές.

 

• Για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, το ΚΕΑ, που επιμελώς αρνείται να το αναφέρει με το όνομά του, αλλά αυθαίρετα το ονομάζει «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα»: Υπενθυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευτεί για το 2020 ότι θα αυξήσει οριζόντια το ποσό της επιδότησης κατά 11% και ότι θα αυξήσει στο 20% το ποσοστό των ανέργων δικαιούχων που υποχρεωτικά θα προωθούνται σε θέσεις εργασίας. Την καλούμε να υλοποιήσει αυτές τις αυξήσεις.

 

• Για το σύστημα αναδοχής και υιοθεσίας: Δήλωσε ότι, παρόλο που το θεσμικό πλαίσιο που έφτιαξε ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε καλή κατεύθυνση, χρειάζεται να μελετηθούν από την ομάδα της και τις υπηρεσίες του Υπουργείου δευτερεύουσες ρυθμίσεις. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι θα σταματήσει την εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος η οποία έχει ξεκινήσει από τον Απρίλιο του 2019 και που προβλέπει να ολοκληρώνεται σε 8-12 μήνες η διαδικασία απόδοσης παιδιού στους ανάδοχους γονείς ή η διαδικασία προετοιμασίας της υιοθεσίας προς παραπομπή για έκδοση δικαστικής πράξης.