Θ. Φωτίου: «Να βγάλουμε τη βαλβίδα συμπίεσης της ελληνικής οικονομίας».

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84» και την εκπομπή «Τρόϊκα» έδωσε σήμερα η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θεανώ Φωτίου.

Η Υπουργός αναφερόμενη στο χρέος τόνισε ότι «πρέπει να μειωθεί μακροπρόθεσμα με σαφή μέτρα» και υπογράμμισε ότι η ρύθμιση του χρέους δίνει το σήμα στις διεθνείς αγορές ότι βγαίνουμε από την περίοδο αβεβαιότητας και μας βάζει στο QE (πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης).

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση, υπογράμμισε πως «δεν έχουμε να βάλουμε τελεσίγραφα και ότι την Πέμπτη  πάμε για να λήξουμε το θέμα έστω και με παράταση».

Σε ερώτηση για την πρόταση Σόιμπλε, η κ. Φωτίου διευκρίνισε ότι δεν αποτελεί βάση διαπραγμάτευσης για την κυβέρνηση. «Δεν δουλεύουμε στην πρόταση Σόιμπλε. Δουλεύουμε πάνω στη δική μας πρόταση που είναι πολύ καθαρή και πολλές χώρες ήταν μαζί μας. Αυτό έχει γραφτεί και στον διεθνή Τύπο και είναι γνωστό και σε όλη την Ευρώπη.  Μόνο στην Ελλάδα δεν «περνάνε» αυτά. Υπάρχει μια αντιπολίτευση που είναι στη γραμμή Σόιμπλε και μια τεράστια μερίδα Τύπου και ΜΜΕ που επίσης είναι στην ίδια γραμμή. Πρέπει να αναρωτηθούμε για τη Δημοκρατία και για την ποιότητα της ενημέρωση στον τόπο μας».

Είμαστε σε μια διαπραγμάτευση, συνέχισε η κ. Φωτίου, και η κυβέρνηση δουλεύει πάνω σ αυτό: να βγάλουμε τη βαλβίδα συμπίεσης της ελληνικής οικονομίας για να μπορέσει να δουλέψει η αναπτυξιακή ένταση  που βλέπουμε αυτό τον καιρό τόσο στην οικονομία όσο και στις θέσεις εργασίας.

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο άρσης των μέτρων η κ. Φωτίου ανέφερε ότι «η άρση ή μη των μέτρων θα είναι ένα πολιτικό γεγονός που θα πρέπει να συνεκτιμηθεί από πάρα πολλές παραμέτρους.

Δίνουμε μια μάχη στο Eurogroup και πρέπει να την κερδίσουμε».