Τοποθέτηση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων (9-12-2019)

 

 

Πρώτη πράξη της κυβέρνησης της ΝΔ για τα Κέντρα Κοινωνικής πρόνοιας:

 

Περικοπή 66 από τις 393 νομοθετημένες μόνιμες θέσεις εργασίας!

 

 

 

 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νότιου Τομέα Αθήνας, τέως Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης  κατά την ομιλία της στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της  Βουλής στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου –σκούπα αναφέρθηκε στο άρθρο 35 και στην περικοπή  από την κυβέρνηση των μόνιμων θέσεων εργασίας που είχε νομοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τους εποπτευόμενους φορείς Κοινωνικής Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας. Συγκεκριμένα είχαν προβλεφθεί 393 θέσεις εργασίας για την κάλυψη 341 θέσεων που μέχρι τώρα καλύπτονται από επικουρικό προσωπικό και 52 θέσεις για να καλυφθεί το ποσοστό του 15% των προσλήψεων στο δημόσιο  για άτομα με αναπηρία, που επίσης νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ θα προκηρύξει 317, μειώνοντας τες δηλαδή κατά 66 ή 20%, ως να μη γνωρίζει ότι:

 

 Τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας έχουν αποψιλωθεί λόγω του μνημονιακού κανόνα 1:5  προσλήψεις/ απολύσεις , οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε συνθήκες ασφυξίας και βασιζόμαστε στον πατριωτισμό τους, για να μην κλείσουν τα ιδρύματα.

 

Αυτό βέβαια σημαίνει επίσης ότι 66 από τους ανθρώπους που υπηρετούν δεν θα βρουν μόνιμη θέση  σύμφωνα με τα κυβερνητικά σχέδια.  

      

Ενώ λοιπόν η αρμόδια υφυπουργός κυρία Μιχαηλίδου στην απάντησή της σε επίκαιρή ερώτηση της βουλευτού στις 7/11 διαβεβαίωνε ότι οι προβλεπόμενες θέσεις  είχαν προκηρυχθεί από τον Αύγουστο και προσπαθούσε να μας πείσει ότι σύμφωνα με την αριθμητική της  317 θέσεις είναι περισσότερες από τις 393, δεν έχουν προκηρυχθεί ακόμα, και γι αυτό παρατείνεται με την διάταξη του πολυνομοσχεδίου η θητεία των υπηρετούντων μέχρι 30/6/2020.

 

Σημείωσε τέλος ότι η περικοπή των θέσεων αφορά ακριβώς τα δημόσια ιδρύματα που είναι επιφορτισμένα να τρέξουν τον νόμο για την αναδοχή και υιοθεσία. Και αυτό την ίδια στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης ετοιμάζεται να εξαγγείλει , σε μια μεγάλη επικοινωνιακή φιέστα στο Ζάππειο την Τετάρτη την «νέα»  πολιτική για την αναδοχή και υιοθεσία που έχει ψηφιστεί το 2018 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιείται ψηφιακά ήδη από τον Απρίλιο του 2019.