Στο Κόκκινο Πάτρας, και την εκπομπή «Ποντάρω στο Κόκκινο» με την Βίκη Δρακούλη και τον Θάνο Χριστακόπουλο

 
 
 
 
Η απουσία σχεδίου για την δημόσια υγεία, παιδεία, το κράτος πρόνοιας οφείλεται σε συνδυασμό ανικανότητας και ιδεολογικών εμμονών της ΝΔ. Μοιραία οδηγεί σε πολλαπλές κρίσεις.
 
• 66.000 παιδιά μένουν εκτός, την ώρα που υπάρχουν κενές θέσεις στα δημοτικά ΚΔΑΠ και κινδυνεύουν να απολυθούν εργαζόμενοι! Ισχυρίζονται ότι αύξησαν τις θέσεις κατά 15.000 ενώ τις μείωσαν κατά 15.000.
 
• Με 350 εκ συνολικά, αναβαθμίζεται η ποιότητα της εκπαίδευσης και της φροντίδας για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, την στιγμή που υπάρχουν χρήματα και δεν υπάρχουν δημοσιονομικοί περιορισμοί. Αναλυτικά: 180 εκ για να διασφαλιστεί μέγιστος αριθμός 12μαθητών ανά τάξη, 90 εκ για να καλυφθούν οι 66.000 παιδιά που έχουν μείνει εκτός βρεφονηπιακών και ΚΔΑΠ και 80 εκ για να διατίθενται καθημερινά 400.000 σχολικά γεύματα, που καλύπτουν τα 2/3 των μαθητών δημοτικού σε όλη την Ελλάδα.
 
• Από τον Μάρτη προειδοποιούσαμε ότι έπρεπε να προσληφθούν 1300 εργαζόμενοι στα δημόσια ιδρύματα, να δημιουργηθούν υγειονομικά πρωτόκολλα, να γίνονται συνεχείς δειγματοληπτικοί έλεγχοι και να χορηγούνται μάσκες σετο προσωπικό και τους ωφελούμενους. Δεν εισακουστήκαμε και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε.