Προσκεκλημένη στο ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Σήμερα» (22-11-19) με τους Δημήτρη Οικονόμου και τη Μαρία Αναστασοπούλου

 

Τα κλειστά κέντρα κράτησης δεν σταματούν τις ροές, αυξάνουν την απελπισία των προσφύγων και στέλνουν λάθος μήνυμα στην κοινωνία.

 

Η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου δεν θα εφαρμοστεί με αστυνομική βία και καταστολή.

 

Η ΝΔ, που στάλαξε το δηλητήριο της ξενοφοβίας στον ελληνικό λαό  μιλώντας για πρόσφυγες-επικίνδυνους εισβολείς, δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα των ροών με τα κλειστά κέντρα κράτησης προσφύγων που σκοπεύει να κάνει στα νησιά και σε όλη τη χώρα..  Η  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ έχει δηλώσει ότι όπου έχουν εφαρμοστεί  ήταν αναποτελεσματικά και επικίνδυνα.  Είναι λάθος όλος ο σχεδιασμός και στα νησιά η κατάσταση θα συνεχίσει αβίωτη.

 

Μόνη λύση είναι να ξανά βρεί η ελληνική κοινωνία το επίπεδο της  ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης που είχε διαμορφωθεί επί  ΣΥΡΙΖΑ.  Σε αυτό, θα βοηθήσουμε με όλα μας τα μέσα.

 

«Κόπτεται» για τα προσφυγόπουλα τη στιγμή που με τον πρόσφατο νόμο της  εξομοίωσε τα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα πάνω από 15 ετών με τους ενήλικες για να τα κλείσει και αυτά σε κλειστά κέντρα κράτησης. Αυτή της η πράξη θα καταρριφθεί στα ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα και  θα επισύρει  κυρώσεις για τη χώρα μας, αποκαλύπτοντας την υποκρισία της.

 

Ο νόμος για την κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια, παρά τα θριαμβευτικά γκάλοπ του ΣΚΑΪ, δεν θα μπορέσει να εφαρμοστεί. Τα προβλήματα των πανεπιστημίων δεν λύνονται με αστυνομική βία και καταστολή. Μόνη λύση είναι να αναλάβει μόνη της η  πανεπιστημιακή κοινότητα τις  ευθύνες της και να λύσει τα του οίκου της.

 

Η κυβέρνηση, όλο αυτόν τον καριό, απαξιώνει τα δημόσια πανεπιστήμια ως τόπους βίας και ανομίας, για να στείλει πελάτες στα ιδιωτικά κολλέγια όπου θα φοιτούν όσοι έχουν τα μέσα να πληρώσουν. Γι αυτό και φρόντισε ήδη να νομοθετήσει την επαγγελματική ισοτιμία των πτυχίων των κολλεγίων με εκείνα των πανεπιστημίων.