Καλεσμένη στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ και τους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου.

 

 

Το σκάνδαλο της Novartis, όπως αποδεικνύεται από την καταδίκη της, στην Αμερική, με το νόμο για τη διαφθορά Ελλήνων αξιωματούχων, είναι υπαρκτό και ορθώς συνεχίζεται η διερεύνησή του από την Εισαγγελέα Διαφθοράς που απειλείται με φυλάκιση από Υπουργό της κυβέρνησης.

 

Η επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει μεγάλη σημασία για να αντιμετωπίσουμε τη ραγδαία οικονομική και κοινωνική καταστροφή.

 

 

 

 

 

Η παραπομπή της Novartis με τον αμερικανικό νόμο για τη διαφθορά ξένων αξιωματούχων και η υποχρέωσή της να πληρώσει τα 310 από τα 345 εκ. του συνολικού προστίμου για τον χρηματισμό Ελλήνων αξιωματούχων, αποδεικνύει ότι το σκάνδαλο υπάρχει και πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος. Είναι σαφές ότι η Novartis, μέσω των Ελλήνων αξιωματούχων, ανέβαζε την τιμή των φαρμάκων στην Ευρώπη, αφού η χώρα μας ήταν χώρα αναφοράς για τη διαμόρφωση των τιμών των φαρμάκων.  Άλλωστε, συνεχίζεται η  διερεύνηση για τα τρία από τα 10 πολιτικά πρόσωπα για τα οποία αρχικά υπήρχαν  υπόνοιες εμπλοκής.

 

Για το θέμα των επιπτώσεων της κρίσης της πανδημίας στην κοινωνία, η βουλευτής τόνισε: Με τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης το Σαββατοκύριακο έγινε μια μεγάλη επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για να εξετασθούν τα μείζονα προβλήματα του Ελληνικού λαού σήμερα και  να βοηθήσουμε την κοινωνία να σταθεί όρθια.  Ο κ. Μητσοτάκης δεν πήρε εγκαίρως τα μέτρα που χρειάζονταν για την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας όπως έπρεπε και του είχαμε προτείνει από την αρχή της κρίσης. Γι αυτό και πλέον αναμένεται να πληγούν σημαντικά και τα μεσαία και ανώτερα στρώματα. Αυτό είναι προφανές όταν κανείς περιοδεύει στην αγορά, όπου οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες είναι βέβαιοι για την επερχόμενη καταστροφή. Γι αυτό άλλωστε και ο κ. Στουρνάρας,  μίλησε χθες για ύφεση μέχρι  9,4%. Η Ελλάδα δεν θα ανακάμψει σύντομα από μια τέτοια ύφεση. Θα δούμε ποσοστά ανεργίας παρόμοια με εκείνα της περιόδου 2012-2014, όταν, με Υπουργό «ανεργίας» τον κ. Βρούτση, έφθασε το 27 % για να τη ρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά προσπάθειες 5 χρόνων, στο 17%. Όπως έριξε και τη φτώχεια, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το 2018, στο 17,6%, δύο μονάδες κάτω από το 2005, την εποχή της ευμάρειας και της «μεγάλης» ανάπτυξης του 6%.

 

Κάθε άνθρωπος που πέφτει στην φτώχεια φεύγει από τα μεσαία στρώματα που δήθεν θα υπερασπιζόταν ο κ. Μητσοτάκης.