Αντί να παριστάνει τον χωροφύλακα, η κ. Κεραμέως, που είναι και Πανεπιστημιακός, οφείλει να αρχίσει έστω και τώρα τον διάλογο με τους μαθητές.

Καλεσμένη στην εκπομπή «Οι αταίριαστοι» και τους  Γιάννη Ντούνο και Χρήστο Κούτρα.

 

Σήμερα, που τα κρούσματα στα σχολεία αυξάνονται, οι μαθητές, με τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικούν το αυτονόητο που είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για τους ίδιους και τις οικογένειές τους: ασφάλεια στις τάξεις, 15 παιδιά, επαρκείς καθηγητές, καθαριότητα.

 

Αυτά η κυβέρνηση έπρεπε να τα προγραμματίσει από τον Μάιο όπως της είπε η επιστημονική επιτροπή. Επέλεξε μόνο τη μάσκα ως μέτρο προστασίας και αυτή μέχρι σήμερα δεν την έδωσε αφού δαπάνησε 6 εκ. σε ένα φιάσκο.

 

Αντί να προσλάβει επιπλέον εκπαιδευτικούς για να δημιουργήσει επιπλέον τάξεις, σήμερα έχει 15.000 λιγότερους από πέρυσι. Και έχει το θράσος να λέει η κα Κεραμέως ότι μόνο το 3% των παιδιών βρίσκονται σε τάξεις με πάνω από 27 μαθητές. Αυτό σημαίνει 40.000 παιδιά. Ούτε για αυτά έκανε τίποτα.

 

Η κυβέρνηση, με τα μέτρα της κας Κεραμέως για την τηλεκπαίδευση, διχάζει τη σχολική κοινότητα και την κοινωνία σε καλούς και κακούς μαθητές, καλούς και κακούς γονείς, καλούς και κακούς εκπαιδευτικούς.

 

Αντί να παριστάνει τον χωροφύλακα, η κ. Κεραμέως, που είναι και Πανεπιστημιακός, οφείλει να αρχίσει έστω και τώρα τον διάλογο με τους μαθητές και να βρει τις λύσεις που απαιτούνται για να υπάρξει ασφάλεια για τους μαθητές, τις οικογένειές τους και την εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας.