«Το μόνο μέτρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι τα συνεχή lock down που προσπαθούν να επιβάλλουν με αυταρχισμό».

Καλεσμένη στο Open-TV και τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη

 

 
Για την πανδημία:
 
Βρισκόμαστε στη χειρότερη κατάσταση εξαιτίας της κακής διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο. Και αυτό οφείλεται στην ανεπαρκή επιδημιολογική επιτήρηση και στη μη ενίσχυση του ΕΣΥ, στην μη επίταξη του ιδιωτικού τομέα, στην μη ασφαλή μεταφορά με τα ΜΜΕ, στους μη ελέγχους σε μαζικούς τόπους εργασίας, κτλ. Η κυβέρνηση έβαλε στη μάχη της πανδημίας τελευταία στιγμή δύο ιδιωτικές κλινικές και μετέφερε 8 πνευμονολόγους από το δημόσιο στις ιδιωτικές κλινικές , γνωρίζοντας μάλιστα, ότι οι γιατροί του ΕΣΥ έχουν «καεί» από την κούραση και την άρνηση προσλήψεων.
 
Για τις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποκινεί διαδηλώσεις:
 
Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί συνεχώς το ύστατο μέτρο του lock down γιατί δεν πήρε αποτελεσματικά και σοβαρά μέτρα. Ο λαός καταλαβαίνει: μπήκαμε στο μεγαλύτερο lock down στην Ευρώπη με 14 θανάτους και 196 διασωληνωμένους τον Νοέμβριο και σήμερα συζητάνε να ανοίξουμε με 59 θανάτους και 605 διασωληνωμένους . Ισχυρίζονται ότι ο ιός μεταδίδεται στις συγκεντρώσεις στις οποίες δήθεν καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον κόσμο. Δεν έχουν καταλάβει ότι ο λαός ζητά ασφάλεια και δικαιοσύνη. Εγείρεται γιατί πλέον δεν νοιώθει ασφαλής στις πλατείες και έχει την αίσθηση της αδικίας διότι η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει το lock down καταφεύγοντας στην αστυνομική βία και τον αυταρχισμό ως το μόνο μέσο πειθούς. Ας μετρήσουν επιτέλους πόσες χιλιάδες άτομα συμμετείχαν σε όλες αυτές τις συγκεντρώσεις επί ένα μήνα, κι ας μας πουν εάν το νούμερο αυτό ισοδυναμεί με τον αριθμό των πολιτών που χρησιμοποιούν σε μία μόνο ημέρα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου οι άνθρωποι μετακινούνται σαν σαρδέλες κατά χιλιάδες. Τα νούμερα είναι συντριπτικά.