Το έργο του Μίκη Θεοδωράκη θα αιμοδοτεί τις επόμενες γενιές.

Καλεσμένη στο ραδιόφωνο Star fm Ηρακλείου (88.5) και στον δημοσιογράφο Βασίλη Σπυριδάκη.

 

 

▶️ Το έργο του Μίκη Θεοδωράκη θα αιμοδοτεί τις επόμενες γενιές.
 
▶️ Τα μεγάλα έργα τέχνης είναι διαχαρονικά και α-ταξικά
Η φετινή «σφαγή» των voucher για ΚΔΑΠ και βρεφονηπιακούς σταθμούς ήταν μεθοδευμένη από το υπουργείο Εργασίας
Κλείνουν δημοτικά ΚΔΑΠ και απολύονται εργαζόμενοι.
 
▶️ Καλούμε τον κ. Βορίδη να δώσει τα απαιτούμενα χρήματα και να δεχτεί τα παιδιά στα δημοτικά ΚΔΑΠ τα παιδιά που απορρίφθηκαν.
 
▶️ Η κ. Δόμνα Μιχαηλίδου υπέγραψε μνημόνιο με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, όπου προωθείται η εργασία στα ξενοδοχεία των ανήλικων παιδιών που βρίσκονται στα ιδρύματα της χώρας.
 
▶️ Οι εργαζόμενοι του Βοήθεια στο σπίτι είναι στον αέρα, ακόμα δεν έχουν βγει τα προσωρινά αποτελέσματα.
 
• Σήμερα πράγματι υποδέχεται τον Μίκη Θεοδωράκη η πιο τρυφερή αγκαλιά της Ελλάδος, η κρητική γη, όπως ο ίδιος θέλησε. Χθες βρέθηκα με μεγάλο πλήθος στη Μητρόπολη για να τον αποχαιρετήσω, όπως έκαναν και χιλιάδες συμπολίτες μας. Τον αποχαιρέτησα με το πάθος, το κουράγιο και τη δύναμη που ενέπνευσε στα νιάτα μου. Τον αποχαιρέτησα και με την τρυφερότητα και τον στοχασμό της ωριμότητας.
 
• Το μεγάλο έργο τέχνης δεν έχει ηλικία και ταξικότητα και αυτή είναι η μεγάλη δύναμη της. Είναι διαχρονικό και οικουμενικό. Το έργο του Μίκη Θεοδωράκη θα αιμοδοτεί όλες τις επόμενες γενιές. Και επειδή η πεμπτουσία του έργου του είναι κάλεσμα για έγερση, για μεγάλες τομές, δίνει ένα μήνυμα στις επόμενες γενιές: να μην σταματούν να ονειρεύονται και να αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον.
 
• Στην ερώτηση για την αποδοκιμασία από πλήθος κόσμου του πρωθυπουργού, σχολίασα: Όλες οι πολιτικές κηδείες, και το έχει δείξει η ιστορία όταν κηδεύονται μεγάλες προσωπικότητες, έχουν πολλά σημαίνοντα για τον λαό και εκφράζονται στις πολιτικές κηδείες.
 
• Η φετινή «σφαγή» των voucher για ΚΔΑΠ και βρεφονηπιακούς σταθμούς ήταν μεθοδευμένη από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωικών Ασφαλίσεων. Έγιναν 250.083 αιτήσεις, δόθηκαν 167.031 voucher και έμειναν εκτός και 83.832 παιδιά. Καθώς γνώριζαν ότι η ζήτηση θα ήταν μεγάλη, το είχαν δει από το 2020 που άφησαν εκτός 65.000 παιδιά, θα έπρεπε να αυξήσουν τον προΰπολογισμό φέτος, κάτι που βεβαιώς δεν έκαναν. Αντίθετα, μεθόδευσαν αυτή τη «σφαγή» και μάλιστα τον Αύγουστο, ώστε να μην ακουστεί στην κοινή γνώμη. Άνοιξαν την πλατφόρμα των αιτήσεων στις 19 Ιουλίου- όταν ο ΣΥΡΙΖΑ τέλος Ιουνίου είχε αποτελέσματα- και στις 28 αυγούστου είχαν βγει τα αποτελέσματα, χωρίς να αφήσουν στους γονείς αρκετές μέρες περιθώριο ώστε να διορθώσουν λάθη ή ελλείψεις. Και μάλιστα, χαρακτηρίστηκαν ψευδώς άκυρες πολλές αιτήσεις. Στον νομό Ηρακλείου για παράδειγμα, έγιναν 6730 αιτήσεις, δόθηκαν 5231 voucher και απέρριψαν 1500 παιδιά, εκ των οποίων τα 857 είχαν πλήρεις φακέλους ενώ τα 643 κατά τους ισχυρισμούς δεν είχαν.
 
• Θέλω να καταγγείλλω ότι κλείνουν δημοτικά ΚΔΑΠ. Ήδη έχουμε έχουμε 6 δημοτικά ΚΔΑΠ που τα έκλεισαν πρόσφατα οι δήμαρχοι και συγχρόνως απολύονται οι εργαζόμενοι. Φέτος δεν τους δόθηκε η στήριξη που έλαβαν πέρυσι από το Υπουργείο Εσωτερικών. Καλούμε τον κ. Βορίδη να δώσει τα απαιτούμενα χρήματα και να δεχτεί τα παιδιά στα δημοτικά ΚΔΑΠ τα παιδιά των οποίων οι αιτήσεις απορρίφθηκαν.
 
• Η υπόθεση της παιδικής προστασίας, που είναι κομβική για το δημογραφικό της χώρας (με σχολικά γεύματα, voucher, κτλ) κινδυνεύει στα χέρια αυτής της κυβέρνησης. Η κ. Δόμνα Μιχαηλίδου υπέγραψε μνημόνιο με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, όπου προωθείται η εργασία στα ξενοδοχεία των ανήλικων παιδιών που βρίσκονται στα ιδρύματα της χώρας. Μετά τον αντεργατικό νόμο Χατζιδάκη που νομιμοποίησε τα απλήρωτα 10ωρα και την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, το κράτος επιτρέπει την παιδιική προστασία στα παιδιά που έχει στην φροντίδα του. Τα παιδιά πρέπει να είναι στα σχολεία όχι σε εργασία. Για αυτό πρέπει και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση να γίνει υποχρεωτική.
 
• Το Βοήθεια στο Σπίτι ανεδείχθη στην πανδημία ως ένας από τους βασικότερους θεσμούς του κράτους στην προσπάθεια να κρατήσει τους ηλικιωμένους σπίτι και να μην μπούνε στα ιδρύματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας ότι το Βοήθεια στο Σπίτι είναι καθοριστικό για την αποιδρυματοποίηση, ενέκρινε 3.000 θέσεις, και μάλιστα σε δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες. Κι όμως, παρά το γεγονός ότι και μέσα στην πανδημία αυτοί οι εργαζόμενοι με αυταπάρνηση επωμίστηκαν κι άλλες ευθύνες, η κυβέρνηση έβγαλε την προκήρυξη με ένα χρόνο καθυστέρηση. Ακόμα δεν έχουν βγει τα προσωρινά αποτελέσματα και οι εργαζόμενοι είναι στον αέρα.