Τη δυνατότητα εκβιασμού του εργοδότη και απόλυσης του εργαζομένου νομιμοποίησε το νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

Καλεσμένη στην εκπομπή KontraNews και τον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη.

 

 

▶️ Τη δυνατότητα εκβιασμού του εργοδότη και απόλυσης του εργαζομένου νομιμοποίησε το νομοσχέδιο Χατζηδάκη.
 
▶️ Το ισχυρό κοινωνικό κράτος κατοχυρώνει την ασφάλεια και την αξιοπρεπέπεια των πολιτών και στηρίζει το οικογενειακό εισόδημα.
 
▶️ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πρότεινε ως δίχτυ ασφαλείας το Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης το οποίο αφορά ανθρώπους που είχαν εισόδηματα αλλά πλήττονται ραγδαία.
 
▶️ Μιλάει η ΝΔ για παιδική προστασία, αλλά την αντιμετωπίζει σαν παιδική εργασία.
 
• Μέσα στην πανδημία πλούτισαν εταιρείες σαν την efood και εμείς χειροκροτούσαμε τους εργαζόμενους γιατί ήταν και αυτοί ήρωες της υγειονομικής κρίσης. Έρχεται σήμερα η εταιρεία και λέει ότι οι ντελιβεράδες πρέπει να υπογράψουν νέες συμβάσεις, από εκεί δηλαδή που ήταν εργαζόμενοι με 2 ευρώ τους βλέπει σαν επιχειρηματίες που θα πληρώνονται με μπλοκάκι. Αλλιώς θα απολυθούν. Αυτή την δυνατότητα εκβιασμού του εργοδότη και απόλυσης του εργαζομένου νομιμοποίησε το νομοσχέδιο Χατζηδάκη. Δυστυχώς θα αρχίσουμε πια να βλέπουμε τις επιπτώσεις του απαράδεκτου αυτού νόμου και της γενικότερης πολιτικής του κ. Μητσοτάκη. Τα ίδια είχε κάνει και μια άλλη μεγάλη αλυσίδα, η Kentucky chicken. Για αυτό ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από την πρώτη ημέρα φώναζε.
 
• Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι ισχυρό κοινωνικό κράτος, προστασίας και πρόνοιας. Αυτό κατοχυρώνει την ασφάλεια και την αξιοπρεπέπεια των πολιτών και στηρίζει το οικογενειακό εισόδημα. Εμείς μέσα σε αυτές τις υγειονομικές, οικονομικές, κλιματικές κρίσεις κατανοήσαμε αυτό που δε θέλει να παραδεχτεί ο Κ. Μητσοτάκης, ότι πλήττονται τα μεσαία στρώματα και όχι τα ακραία φτωχά. Για αυτό προτείναμε ως δίχτυ ασφαλείας το Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης, και αφορά ανθρώπους που είχαν εισόδηματα αλλά πλήττονται ραγδαία. Βέβαια, ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί τις ανισότητες φυσική κατάσταση.
 
• Ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος χρειάζεται δαπάνες. Εμείς παραλάβαμε τον προυπολογισμό για την πρόνοια 700 εκατ. ευρώ και τον παραδώσαμε 3,350 δις ευρώ.
 
• Σε όλη την Ευρώπη για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας στα νοικοκυριά υποστήριξαν τους εργαζόμενους με το 80% ή και 100% του μισθού τους. Η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε οριζόντιο επίδομα 534 ευρώ, με αποτέλεσμα να φτωχύνουν τα νοικοκυριά. Σχεδιάσαμε το Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης για την αναπλήρωση των ειοδημάτων(400 ευρώ, κάθε ενήλικο μέλος 200 και 100 κάθε παιδί). Αλλά εμείς θεωρούμε ότι τα χρήματα που δίνονται στο κοινωνικό κράτος είναι αναπτυξιακά, ενισχύουν την μικρομεσαία επιχειρηματικότα γιατί πέφτουν στην αγορά. Απτό παράδειγμα είναι η πτώση του τζίρου της αγοράς όταν ο κ. Μητσοτάκης έκοψε το μέρισμα. Τώρα θέλει να δώσει μόνο ένα διπλό ΚΕΑ τα χριστούγεννα στους ακραία φτωχούς.
 
• Μιλάει η ΝΔ για παιδική προστασία, αλλά την αντιμετωπίζει σαν παιδική εργασία. Μας μιλάνε για αποιδρυματοποίηση και παιδική προστασία όταν αποκαλύπτουν δημοσίως ονόματα νηπίων.
 
• Το σκεπτικό της κυβέρνησης για την αποιδρυματοποίηση είναι να βάλουν 16χρονα παιδιά να δουλέψουν λατζέρηδες στα ξενοδοχεία. Μας γυρνάνε στην εποχή της Φρειδερίκης, όταν τα παιδιά από τα ιδρύματα που δεν έπαιρναν άριστα στο γυμνάσια, στέλνονταν για δουλειά στα ξενοδοχεία της Πάρνηθας και της Ρόδου. Θεωρούμε αυτονόητο ότι ένα παιδί, όσο βρίσκεται υπό την επίβλεψη, προστασία και εποπτεία του κράτους, δηλαδή μέσα στα ιδρύματα, πρέπει να τελειώσει κανονικά το Λύκειο και να του δοθεί η ευκαιρία και η δυνατότητα να συνεχίσει στο Πανεπιστήμιο. Είναι όμως, η ίδια κυβέρνηση που έκοψε 40.000 μαθητές από τα πανεπιστήμια και άφησε εκτός βρεφονηπιακών και ΚΔΑΠ 83.000 παιδιά. Ακούσαμε τον κ. Μητσοτάκη να μιλάει ξαφνικά για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας όταν αυτός λοιδωρούσε τα σχολικά γεύματα που έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που ήταν μεσογειακής διατροφής.
 
Η κυβέρνηση της ΝΔ καθήλωσε τα σχολικά γεύματα στα 185.000 που της παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα τα φτάσουν στα 200.000 ημερησίως ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είχε σχεδιάσει να μοιράζονται σε όλα τα παιδιά του δημοτικού, δηλαδή 600.000 ημερησίως.