Συζήτηση του σ/ν του Υπ. Εσωτερικών «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Καταπολέμησης της Διαφθοράς

 

 

▶️ Ομιλία μου κατά τη σημερινή συζήτηση του σ/ν του Υπ. Εσωτερικών «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Καταπολέμησης της Διαφθοράς, …..διατάξεις για θέματα ανθρώπινου δυναμικού και Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ….Εθνική Σύνταξη Ομογενών κ.λπ.».
 
• Τα έφηβα ανήλικα παιδιά των ιδρυμάτων δεν μπορούν να ζουν ημιαυτόνομα σε διαμερίσματα και να προσποιείται η Πολιτεία ότι έτσι τα αποϊδρυματοποιεί στην πιο ευαίσθητη και δύσκολη ηλικία, αλλά και πιο επικίνδυνη.
 
• Η κυβέρνηση αποφάσισε αυθαίρετα να πάρει 20 παιδιά από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής και το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα και να τα βάλει σε πιλοτικό πρόγραμμα αποϊδρυματοποίησης μέσα στο Child Guarantee, προκειμένου να προλάβει τις προθεσμίες.
 
• Άδικες και παρωχημένες οι ρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση για την Εθνική Σύνταξη των Ομογενών.
 
• Η τροπολογία που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ για την Εθνική Σύνταξη των Ομογενών δεν έγινε δεκτή, όμως η τροπολογία που προβλέπει επίδομα ανασφάλιστων υπερήλικων στους ομογενείς ανάγκασε τον Υπουργό Εργασίας, K. Χατζηδάκη, να υποσχεθεί ότι θα κάνει κάτι. «Περιμένουμε αυτό το κάτι, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει την κοινωνική αναλγησία της στους ανασφάλιστους υπερήλικες γηγενείς».