Συνέντευξη στον 105.5 fm και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη (5-9-2019)

 1. Ο κ. Μητσοτάκης πηγαίνει στην ΔΕΘ έχοντας εγκαταλείψει το βασικό πακέτο εξαγγελιών που τον έφερε στην εξουσία

Ποιο ήταν αυτό;

 

Θα έριχνε το πρωτογενές πλεόνασμα κάτω από 3,5% για να φέρει ανάπτυξη 4% και επενδύσεις, για να δημιουργήσει καλές δουλειές για όλους.

 

Το πρωτογενές πλεόνασμα αφορά 6,3 δις τόκους που πληρώνει η χώρα για το χρέος κάθε χρόνο μέχρι και το 2022, δεν έχει νόημα να το διαπραγματευθεί για μετά το 2021, αφού το 2022 τελειώνει.

 

Την ανάπτυξη 4% την ξέχασε οριστικά. Όσο για τις επενδύσεις, δείτε το αμαρτωλό Ελληνικό που επαναδιαπραγματευτήκαμε  το 2016 προς όφελος του λαού και εμείς ξεμπλοκάραμε, παρά την απροθυμία του επενδυτή να προχωρήσει. Αλλάζει τώρα, αφού όρισε στέλεχος του επενδυτή ως υφυπουργό αρμόδιο για τις επενδύσεις όλα όσα είχε κερδίσει η περιοχή και το λεκανοπέδιο: 50%- 50% η περιοχή του δάσους (πρασίνου)  προς την χτισμένη περιοχή, άνοιγμα όλης της περιοχής προς την θάλασσα, έναρξη εργασιών με τα έργα πρασίνου και υποδομών.

 

Εμείς δεν πιστέψαμε ποτέ αυτές τις εξαγγελίες, ξέραμε ότι εξαπατούσε τον λαό με αυτές και αποδείχτηκε πριν περάσουν 2 μήνες. ¨όμως εμείς επανερχόματε με την πρότασή μας των 5,5 δις και του λέμε: διαπραγματεύσου τώρα – έχουμε εμείς ανοίξει ήδη τον δρόμο για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων τώρα, το 2021 είναι αργά.

 

 1. Στην ΔΕΘ πηγαίνει παρουσιάζοντας αυτά που υλοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την έξοδο από τα μνημόνια ως δικά του επιτεύγματα. Έξοδο που για 6 μήνες αμφισβητούσε.

Δηλαδή:

 

 • Την κατάργηση των capital controls
 • Την αύξηση των συντάξεων χηρείας
 • Την μείωση του ΕΝΦΙΑ
 • Την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες
 • Την ρύθμιση των κόκκινων δανείων
 • Μέχρι και το ΚΕΑ λέει ότι αυτός το σχεδίασε και το πραγματοποίησε και
 • Αυτός έβαλε 155.000 παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

 

 1. Στην ΔΕΘ πηγαίνει όμως και με τα πεπραγμένα του αυτούς τους 2 μήνες , που κινήθηκαν σε τρείς άξονες.

 

Πρώτον: Την κατεδάφιση εργασιακών κεκτημένων. Κατήργησε

 • την δικαιολόγηση της κάθε απόλυσης και
 • την προστασία των εργολαβικών εργαζομένων από την μη καταβολή των μισθών τους.

 

Δεύτερον: Την εγκαθίδρυση ενός κράτους κομματικών εγκαθέτων που αν δεν έχουν πτυχία τόσο το χειρότερο για τι κράτος, και την ΕΥΠ να αναλαμβάνει ρόλο Μεγάλου Αδελφού με απόρρητες συμβάσεις σε δημόσιους οργανισμούς. Δηλαδή επανέρχεται το γνωστό σε μας τους παλιούς φακέλωμα, στο όνομα του επιτελικού δήθεν κράτους που θα διευθύνει ο ίδιος προσωπικά ο πρωθυπουργός.

 

Τρίτον: Ξεκίνησε την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών με την απαξίωση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Έπονται νοσοκομεία, παιδεία, κοινωνικό κράτος.

 

 

 1. Τέλος πηγαίνει με την συντριπτική πλειοψηφία των media να λειτουργούν ως γραφείο τύπου της κυβέρνησης που λιβανίζει το έργο της.

 

 • Αποκρύπτουν ειδήσεις ή τις περνούν σε ψιλά γράμματα
 • Αφήνουν ασχολίαστα μείζονα γεγονότα που αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ ( στην κυβέρνηση) θα είχαν ρίξει αποκλειστικά σε αυτόν την ευθύνη.

 

Πχ την τουρκική προκλητικότητα που έχει φτάσει σε ένα απίστευτο ζενίθ μετά την κυβερνητική αλλαγή. Δεν λέω ότι φταίει η κυβέρνηση γι’ αυτό- λέω ότι για μικρότερης έντασης γεγονότα η ΝΔ ζητούσε σύγκλιση συμβουλίου αρχηγών. Ή  η αύξηση των μεταναστευτικών ροών που διπλασιάστηκαν μετά την κυβερνητική αλλαγή, διπλός αριθμός των προσφύγων και μεταναστών στην Μόρια.

 

Θα θερίσει τώρα τους καρπούς μιας ανεύθυνης εξωτερικής και μεταναστευτικής πολιτικής, όταν ξεσήκωνε την χώρα εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών και εναντίον των μεταναστών, διχάζοντας τον ελληνικό λαό.