Στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Σήμερα» με τους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου.

 

 

 
• Η κυβέρνηση χειρίζεται με λάθος και αντιφατικό τρόπο το 2ο κύμα της πανδημίας. Κάνει αλλοπρόσαλλες κινήσεις για την παιδεία, την υγεία, την οικονομία, το κοινωνικό κράτος. Εξαγγέλλει μέτρα και τα παίρνει πίσω ενώ δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι λένε τελικά οι λοιμωξιολόγοι. Κλασικό παράδειγμα οι πρόσφατες δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη-που όσο και να τις ξεπλένουν είναι καταγεγραμμένες- σχετικά με τα μέτρα στη Θεσσαλονίκη, όπου παρά τις εισηγήσεις των ειδικών, καθυστέρησαν μία βδομάδα να προβούν σε lock down για να μείνουν οι εκκλησίες ανοιχτές. Κάνουν επαναλαμβανόμενα λάθη.
 
• Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι υπέρ του ορθού λόγου και της επιστήμης. Πρέπει να ακούμε με ευλαβική προσήλωση τους λοιμωξιολόγους, αλλά να μην τους χρησιμοποιούμε επικοινωνιακά, όπως κάνει η κυβέρνηση που τελικά τους απαξιώνει.
 
• Είμαστε υπέρ του ανοίγματος των σχολείων αλλά με μέτρα και προϋποθέσεις: αποστάσεις, μικρότερες τάξεις, συνεχή τεστ στους εκπαιδευτικούς και σε όσους είναι απαραίτητο. Η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει καν να μοιράσει μάσκες στους μαθητές.
 
• Η Δημοκρατία στην Αμερική απειλείται από έναν ακροδεξιό, «παιδί» του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Μην ξεχνάμε ότι στηρίχτηκε-αυτός και οι πολιτικές του- από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, το οποίο απέτρεψε το Obama Care, το πρόγραμμα για την υγεία. Στην Αμερική εάν δεν έχεις χρήματα για περίθαλψη, πεθαίνεις στο δρόμο. Αυτό είναι το μοντέλο για το ασφαλιστικό στο σχέδιο Πισσαρίδη: να πεθαίνεις στον δρόμο εάν δεν έχεις να πληρώσεις.