Προσκεκλημένη στο ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Σήμερα» (5-11-19) με τους Δημήτρη Οικονόμου και τη Μαρία Αναστασοπούλου.

 

Η ΝΔ βάζει την συντριπτική πλειοψηφία των ασυνόδευτων ανήλικων προσφυγόπουλων σε fast track διαδικασίες απέλασης.

 

Η ΝΔ τορπιλίζει τη λειτουργία της προανακριτικής για τη «σκευωρία» της   Novartis για να μην αποκαλυφθεί το πραγματικό σκάνδαλο.

 

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τις πολιτικές του  είχε κάνει την κατάσταση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό διαχειρίσιμη. Σήμερα η ΝΔ θερίζει τις συνέπειες της άφρονος πολιτικής μίσους που πέρασε στην κοινωνία  μετατρέποντας τους πρόσφυγες σε μετανάστες. Ο νόμος της «περί διεθνούς προστασίας» παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στα νησιά όσο κρίνεται αν θα επιστραφούν στις ασφαλείς χώρες προορισμού.

 

Το αίσχος όμως είναι ότι ο νόμος χωρίζει τα ασυνόδευτα ανήλικα, που εξ ορισμού και κατά το διεθνές δίκαιο είναι ευάλωτα και δεν μπαίνουν στο διαχωρισμό «πρόσφυγες ή μετανάστες», σε δύο κατηγορίες: κάτω των 15 ετών και πάνω των 15. Αντιμετωπίζει τα πάνω των 15 ετών, που είναι η συντριπτική πλειοψηφία (93% του συνολικού αριθμού)  με τους ίδιους όρους με τους ενήλικες και τους απειλεί με άμεση επιστροφή στις χώρες προέλευσης.

 

Ο κ. Μητσοτάκης κατανοεί σήμερα το αδιέξοδο όπου τον οδήγησε ο κ. Σαμαράς με τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής περί  δήθεν σκευωρίας. Επιχειρεί να τορπιλίσει τη λειτουργία  της με τον αποκλεισμό Τζανακόπουλου-Πολάκη. Τόσο πολύ τους φοβάται;

 

Δεν συναινούμε σε παράνομες, αντισυνταγματικές και αντικοινοβουλευτικές ενέργειες. Επιμένουμε να λειτουργήσει η προανακριτική επιτροπή που θα αποκαλύψει το πραγματικό σκάνδαλο Novartis.