Παγώνει η κυβέρνηση τα προγράμματα ΕΣΠΑ για εκατομμύρια ηλικιωμένους, ανάπηρους, παιδιά και οικογένειες, γιατί τα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τοποθέτηση μου στη Βουλή για την επίκαιρη επερώτηση, για τη μη αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ για την αντιμετώπιση κοινωνικών και οικονομικών συνεπειών της πανδημίας.

 

 

• Τα 150 Κέντρα Ολοκληρωμένης Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΟΦΗΛΙ), κόστους 25 εκ. €, με δυνητικούς ωφελούμενους πάνω από 1 εκ. ηλικιωμένους.
 
• Τα 100 Κέντρα Στήριξης Οικογένειας (ΚΣΟΙ), π/υ 21 εκ. €, για χιλιάδες οικογένειες με ενδοοικογενειακά προβλήματα.
 
• Τις 160 Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για 2.230 άτομα με αναπηρία, π/υ 51 εκ.€.
 
• Δρομολογημένα προγράμματα για βελτίωση της διαβίωσης των Ρομά.
 
▶️ Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει νέα προγράμματα ΕΣΠΑ:
 
Για τον ανάπηρο και τον χρονίως πάσχοντα την ηλεκτρονική κάρτα για την αναπηρία συνδεδεμένη με τον ηλεκτρονικό φάκελο του ανάπηρου.
 
Για το παιδί και τη μητέρα, καθολική φροντίδα από την περίοδο την κύησης μέχρι την ενηλικίωση του παιδιού, με δομές και vouchers για παροχές ανάλογες με τις ανάγκες κάθε ηλικιακής φάσης.
 
Για τη φτώχεια, εφαρμογή της προπληρωμένης κάρτας προμήθειας των ειδών διατροφής και πρώτης ανάγκης που δίνει το ΤΕΒΑ.
 
Ο κυνική ομολογία του κ. Γεωργιάδη αποδεικνύει καθαρά ότι η ΝΔ ούτε για τις μητέρες ενδιαφέρεται, ούτε για τους ηλικιωμένους, ούτε για τους ανάπηρους, ούτε για τους φτωχούς.
 
Ενδιαφέρεται μόνον να εξαπατά το λαό με υποσχέσεις, όπως έκανε με τα μεσαία στρώματα που δήθεν θα ευνοούσε, ενώ σήμερα, ξέροντας ότι έχουν κοκκινίσει τα δάνειά τους στην περίοδο, 2012-14 της κυβέρνησης Σαμαρά, ετοιμάζεται να δώσει τα σπίτια τους βορά στις τράπεζες με τον πτωχευτικό νόμο.