Οι νεοναζί υλοποιούν οργανωμένο σχέδιο εδώ και μία βδομάδα, αποθρασυμένοι από τη στάση των ίσων αποστάσεων της κυβέρνησης.

Στη συνέντευξη στο Kontra News και τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Μαραβελίδη

 

 

▶️ Οι νεοναζί υλοποιούν οργανωμένο σχέδιο εδώ και μία βδομάδα, αποθρασυμένοι από τη στάση των ίσων αποστάσεων της κυβέρνησης.
 
▶️ Η κυβέρνηση καταδικάζει τη βία απ όπου κι αν προέρχεται για να μην πει από πού προέρχεται και χάσει ψηφαλάκια από την ακροδεξιά.
 
▶️ Η Βουλή απέρριψε το πρόγραμμα «Κυψέλη» για παιδιά 0-4 στους βρεφονηπιακούς καθώς είναι βλαπτικό, αναχρονιστικό, εκτός ελληνικής πραγματικότητας, κολλάζ προγραμμάτων του 70 για αναπτυσσόμενες χώρες.
 
▶️ Οι Νταντάδες της γειτονιάς δημιουργούν βρέφη δύο ταχυτήτων, τα «ακριβά» με voucher στους βρεφονηπιακούς και τα «φθηνά» με επίδομα «νταντάς».
 
▶️ Μόνο 2.000 ανάπηροι θα ωφεληθούν από τον προσωπικό βοηθό αναπήρου μέχρι το 2025 από το 1 εκατ. που ζούνε στη χώρα.
 
▶️ Η Βουλή δεν έδωσε λευκή επιταγή για να διαχειριστούν οι «ημέτεροι» τα ελάχιστα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης για την πρόνοια.
 
• Οι νεοναζί υλοποιούν οργανωμένο σχέδιο εδώ και μία βδομάδα, αποθρασυμένοι από τη στάση των ίσων αποστάσεων της κυβέρνησης.
 
• Δυστυχώς οι επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη στην ΚΝΕ και το ΚΚΕ, αλλά και στο Ηράκλειο δείχνουν οργανωμένο πλέον σχέδιο καθώς πλησιάζουμε στην επέτειο ενός χρόνου από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Όλη αυτή η κλιμάκωση των δράσεων μας θυμίζει την εποχή του 2012, με μια ανάλογη κλιμάκωση που κατέληξε στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Και τότε η κυβέρνηση της ΝΔ είχε απαντήσει με τη θεωρία δύο άκρων και τη θεωρία των ίσων αποστάσεων, «καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται ακριβώς γιατί δεν θέλουν να πούνε από πού προέρχεται για να μην χάσουν ακροδεξιά ψηφαλάκια. Ενώ η θεωρία των δύο άκρων εξισώνει θύτες και θύματα.
 
• Βλέπουμε να ξεφυτρώνει πάλι ο φασισμός μέσα στα σχολεία, όπως στη Δυτική Θεσσαλονίκη, είδαμε εικόνες με σιδηρολοστούς και βόμβες μολότφ. Άρα ο φασισμός έχει πρόσωπο και περιμένουμε από την κυβέρνηση να το καταδικάσει. Ακούσαμε όμως, τον κ. Συρίγο να καταδικάζει αυτούς που είναι έξω από τα σχολεία. Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να λάβει μέτρα, να απομονώσει τους φασίστες και να αλλάξει θέση πριν θρηνήσουμε θύματα.
 
• Το νομοσχέδιο του Υπ. Εργασίας που ψηφίστηκε την Πέμπτη, ήρθε με fast truck διαδικασίες και απορρίφθηκε από το σύνολο της αντιπολίτευσης. Η Βουλή απέρριψε το πρόγραμμα «Κυψέλη» για τα παιδιά 0-4 στους βρεφονηπιακούς γιατί είναι βλαπτικό διότι σε αυτή την ηλικία κάθε παιδί έχει μοναδική εξέλιξη, δεν μπορεί να εφαρμόζεται ενιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα και ενιαίο περιεχόμενο. Είναι ένα νομοσχέδιο αναχρονιστικό, εκτός ελληνικής πραγματικότηττας, μια κοπτοραπτική προγραμμάτων από τη δεκαετία του 70 που εφαρμόστηκαν σε αναπτυσσόμενες χώρες, όπως Τζαμάικα, Μπαγκλαντές. Ενώ προωθεί το ηλεκρονικό φακέλωμα των παιδιών.
 
• Η κυβέρνηση φέρνει τις «Νταντάδες της γειτονιάς» χωρίς να γνωρίζουμε τελικά πώς ορίζονται αυτοί που θα κρατάνε τα βρέφη στο σπίτι τους όταν η μητέρα πηγαίνει στη δουλειά. Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση φέρνει αυτό το πρόγραμμα επειδή δε θέλει να αυξήσει τα voucher. Οι Νταντάδες της γειτονιάς δημιουργούν βρέφη δύο ταχυτήτων, τα «ακριβά» με voucher στους βρεφονηπιακούς και τα «φθηνά» με επίδομα «νταντάς».
 
• Συγχρόνως στο νομοσχέδιο του Υπ. Εργασίας υπάρχει ο θεσμό ςτου προσωπικού βοηθού του αναπήρου. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι φυσικά υπέρ του θεσμού του προσωπικού βοηθού αλλά όχι έτσι όπως τον θεσμοθετεί η κυβέρνηση, η οποία εμπαίζει για μια ακόμη φορά τους ανάπηρους. Μόνο 2.000 ανάπηροι θα ωφεληθούν από τον προσωπικό βοηθό αναπήρου μέχρι το 2025 από το 1 εκατ. που ζούνε στη χώρα. Η Βουλή δεν έδωσε λευκή επιταγή για να διαχειριστούν οι «ημέτεροι» τα ελάχιστα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης για την πρόνοια.