Ο κ. Μητσοτάκης εκβιάζει και απειλεί τον Ελληνικό λαό με αλλεπάλληλες εκλογές και πολιτική αστάθεια αν δεν του δώσει την αυτοδυναμία που εμμονικά επιδιώκει.

Καλεσμένη στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ

 

 

 

 

Καλεσμένη στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, αναφέρθηκα στην τακτική της Νέας δημοκρατίας να εφευρίσκει καθημερινά νέα fake news ή να ανασύρει παλιά, με μοναδικό σκοπό να μην ακούγονται οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ , που θα βγάλουν τον λαό από τα αδιέξοδα.

 

Συγχρόνως ο κ. Μητσοτάκης εκβιάζει και απειλεί τον Ελληνικό λαό με αλλεπάλληλες εκλογές κι πολιτική αστάθεια αν δεν του δώσει την αυτοδυναμία που εμμονικά επιδιώκει.

 

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, διακινεί 2 εξόφθαλμα ψεύδη.

 

Πρώτον ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ προτίθεται να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ αντίθετα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ αυτός που θεωρεί το αδιάβλητο των εκλογών αδιαπραγμάτευτο κεκτημένο της μεταπολίτευσης, και δεύτερον ότι ο Αλέξης Τσίπρας, παρά τα όσα ρητά έχει δηλώσει, προτίθεται να ηγηθεί μιας κυβέρνησης των ηττημένων. Και μόνο η διακίνηση αυτού του σεναρίου από την ΝΔ, δείχνει ότι ούτε οι ίδιοι δεν πιστεύουν τις δημοσκοπήσεις που φέρνουν την ΝΔ πρώτη με διαφορά. Διότι η κυβέρνηση ηττημένων προϋποθέτει μικρή διαφορά, 1,5 έως 2%, αλλιώς «τα κουκιά δεν βγαίνουν».

 

Επεσήμανα ότι τα ψηφοδέλτια τα οποία εκπόνησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά από ευρύτατη εσωκομματική διαβούλευση είναι ψηφοδέλτια νίκης, με νέα πρόσωπα και συμμετοχή γυναικών σε ποσοστό 50%.» Όσοι συμμετέχουμε σε αυτά το πράττουμε χωρίς προϋποθέσεις και το θεωρούμε τιμή μας.

 

Όσον αφορά τους πλειστηριασμούς, τόνισα τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ για προστασία της πρώτης κατοικίας και την δημιουργία νέας πλατφόρμας εξωδικαστικού συμβιβασμού όπου υποχρεωτικά θα οφείλουν να προσφεύγουν οι τράπεζες, με δυνατότητα προσφυγής στα δικαστήρια των δανειοληπτών που δεν ικανοποιούνται από την προτεινόμενη ρύθμιση.

 

Σε παρατήρηση ότι αυτό δημιουργεί νέα γενιά μπαταχτσήδων, απάντησα ότι θα όφειλε η ΝΔ να ασχοληθεί με τα πρώτης γραμμής στελέχη της που οφείλουν στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία τεράστια ποσά από ληξιπρόθεσμες οφειλές , όπως οι κκ Μαντάς και Μπρατάκος, αντί να αναζητούνται μπαταχτσήδες μεταξύ των πολιτών που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, λόγω των επάλληλων κρίσεων και της πρόσφατης εκτόξευσης των επιτοκίων, του πληθωρισμού και της ακρίβειας.