Νοσούν από κορωνοϊό παιδιά με βαριές αναπηρίες στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας και η Πρόεδρος το αποκρύπτει.

 
▶️ Νοσούν από κορωνοϊό παιδιά με βαριές αναπηρίες στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας και η Πρόεδρος το αποκρύπτει.
 
▶️ Είναι η ίδια Πρόεδρος που ερωτήθηκε τον Σεπτέμβριο από 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για όργιο αδιαφάνειας και σπατάλης με άλλοθι τον Covid-19 και δεν απάντησε.
 
▶️ Γνωρίζει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, και αν ναι, τι πράττει γι αυτή την εγκληματική παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων;
 
Η Πρόεδρος του Συλλόγου γονέων των παιδιών με βαριές νοητικές και κινητικές αναπηρίες που φιλοξενούνται στο ίδρυμα «Άγιος Δημήτριος» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καταγγέλλει ότι το Κέντρο ανακοίνωσε ψευδώς στις 26 Οκτωβρίου ότι ήταν ασυμπτωματικά τα δέκα παιδιά και οι εργαζόμενοι που ανιχνεύθηκαν με κορωνοϊό. Στην πραγματικότητα δύο παιδιά νοσηλεύονται εδώ και αρκετές ημέρες, χωρίς οι γονείς τους να έχουν ειδοποιηθεί και το έμαθαν πριν δυο ημέρες από «διαρροή».
 
Η απόκρυψη των πραγματικών γεγονότων από τη Διοίκηση του Κέντρου, και προσωπικά την Πρόεδρός του κα Νάκου, αποτελεί εγκληματική παραβίαση των πρωτοκόλλων που ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία έχουν επιβάλει σε όλες τις δομές κλειστής φροντίδας παιδιών, αναπήρων και ηλικιωμένων. Παράλληλα όμως αποτελεί και απάνθρωπη συμπεριφορά απέναντι στους γονείς που στερούνται την αυτονόητη και στοιχειώδη ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας των παιδιών τους.
 
Κληθείσα από το MEGA TV να δώσει εξηγήσεις για το θέμα η κα Νάκου αρνήθηκε. Είναι προσφιλής άλλωστε αυτή η τακτική της, αφού σε ερώτηση 21 βουλευτών το ΣΥΡΙΖΑ στις 19/9 για το όργιο κατασπατάλησης πόρων στο ΚΚΠΠ δεν έχει δώσει καμία απάντηση μέχρι στιγμής, ενώ ερωτώμενη για το θέμα τότε στα ΜΜΕ δεν έδινε καμία εξήγηση παραπέμποντας στην επίσημη απάντηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου στους νόμιμους χρόνους. Η κα Νάκου αισθάνεται προφανώς υπεράνω ελέγχου, ίσως λόγω των φημολογούμενων στενών σχέσεών της με το πρωθυπουργικό περιβάλλον.