Με τις δήθεν μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ δεν αντιμετωπίζεται η ακρίβεια

Καλεσμένη στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» και τους δημοσιογράφους Γ. Σκάλκο, Κ. Λασκαράτο και Ν. Κασιμάτη.

 

 

▶️ Με τις δήθεν μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ δεν αντιμετωπίζεται η ακρίβεια.
 
▶️ Κάθε μέρα που καθυστερούν να πάρουν τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τα νοικοκυριά θα οδηγούνται σε απόγνωση.
 
• Η εμβολιαστική εκστρατεία δεν πήγε καλά για λόγους που όλοι ξέρουμε. Παρ΄όλα αυτά, σήμερα τα ποσοστά εμβολιασμού στους συμπολίτες μας άνω των 60 έχουν φτάσει τον ευρωπαΐκό μέσο όρο. Γιατί λοιπόν, έχουμε εκατό θανάτους την ημέρα; Την εξήγηση έδωσαν ο κ. Τσιόδρας και ο κ. Λύτρας στη μελέτη τους ότι εάν δεν ενισχυθεί το ΕΣΥ θα έχουμε 30% παραπάνω θανάτους. Οι ίδιοι οι άνθρωποι του ΕΣΥ λένε ότι έχουν «καεί», έχουν εξαντληθεί, επομένως, η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών δεν είναι του ύψους που θα επιθυμούσαν. Και από την άλλη, η κυβέρνηση βγάζει από τις εφημερίες το Παίδων Πεντέλης. Ενώ όλο αυτό το διάστημα «παγώνουν» χειρουργεία που θα έπρεπε να έχουν γίνει. Η κυβέρνηση έπρεπε από την πρώτη στιγμή να ενισχύσει με τα χρήματα με ανθρώπινο δυναμικό για το ΕΣΥ. Αντ΄αυτού μιλάει για συγχωνεύσεις νοσοκομείων και ενισχύει τους κλινικάρχες.
 
• Το θέμα της ακρίβειας είναι διαφορετικό απ ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη διότι τα εισοδήματα είναι πολύ χαμηλά. Παραλάβαμε το 2015 37% μείωση των εισοδήματων των πολιτών και τα αναπληρώσαμε κατά στο 20%. Ενώ το 2015 800.000 άνθρωποι είχαν μετακομίσει από τα μεσαία στρώατα στα φτωχά, 600.000 επέστρεψαν στα μεσαία στρώματα με τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ.
 
• Η κυβέρνηση δεν πήρε μια σειρά μέτρων που πρότεινε όλη η αντιπολίτευση εγκαίρως. Δηλαδή μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο χαμηλότερο της Ευρώπης, μείωση ΦΠΑ στα τρόφιμα, παρέμβαση στη ΔΕΗ για μείωση των τιμολογίων διότι τώρα αποδεικνύεται γιατί χρειάζεται δημόσια ΔΕΗ, την οποία η κυβέρνηση ιδιωτικοποίησε ενώ ήδη από το 2019 αύξησε 20% το ρεύμα. Ο πληθωρισμός κατατρώει σήμερα τα εισοδήματα και τα νοικοκυριά υποφέρουν.
 
• Όσο για τις δήθεν μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ πρόκεται για εμπαιγμό. Δεν αφορούν τα 7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες που έχουν περιουσία στην Ελλάδα. Αφορούν κυρίως 450.000 πολίτες που έχουν πάνω από 250.000 ευρώ περιουσία. 390 εκατομμύρια δώρισε η κυβέρνηση σε αυτούς με την κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου. Όσοι έχουν ιδιοκτηρία έως 100.000 θα δούνε μειώσεις μεσοσταθμικά 30 έως 50 ευρώ τον χρόνο. Με αυτά δεν αντιμετωπίζεται η ακρίβεια. Και κυρίως με αυτά ήθελαν να καλύψουν την άνοδο των αντικειμενικών αξιών που έφερε η ΝΔ στο 60% των περιοχών της χώρας.