Κοινή δήλωση βουλευτών Νότιου Τομέα Αθήνας για εκτός σειράς εμβολιασμούς γαλάζιων στελεχών στην Καλλιθέα

 

Οι πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Β3 Νότιο Τομέα της Αθήνας, Θεανώ Φωτίου, Γιάννης Μουζάλας, Γιάννης Μπαλάφας, Νίκος Παππάς,Ραλλία Χρηστίδου καταγγέλλουν τους εκτός σειράς εμβολιασμούς στο Δήμο Καλλιθέας που αφορούν στους τρεις αντιδημάρχους της Καλλιθέας κ.κ. Λάζαρο Λασκαρίδη, Ευάγγελο Μπαρμπάκο και Αναστάσιο Καλογερόπουλο και τον υποψήφιο δημοτικής παράταξης κ. Νάσο Πρέντζα, καθώς και τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου κ. Φωστηρόπουλο.
 
Οι βουλευτές τονίζουν ότι επεκτείνεται και στο νότιο τομέα της Αθήνας το «πλιάτσικο» των «γαλάζιων», στελεχών στους εμβολιασμούς, όταν εκατομμύρια ευάλωτοι συμπολίτες μας, ηλικιωμένοι, ανάπηροι και με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, παραμένουν αβοήθητοι μπροστά στον ιό. Μάλιστα, αυτό συμβαίνει σε μια περίοδο όπου το τρίτο κύμα της πανδημίας χτυπά με σφοδρότητα την Αττική, οι ΜΕΘ έχουν όλες καλυφθεί και το αποψιλωμένο και χωρίς καμία ενίσχυση νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό έχει ξεπεράσει τα όρια της ανθρώπινης αντοχής.
 
Όσα λέει η κυβέρνηση περί «πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ για διάθεση πιθανών περισσευόντων εμβολίων και «ολοκληρωμένου εμβολιαστικού πλάνου» καταρρέουν όταν πρόκειται για τα «δικά της παιδιά».
 
Ιδιαίτερα απαράδεκτη και αήθης είναι αυτή η πρακτική στο Δήμο Καλλιθέας όταν εκεί λειτουργούν, χωρίς να έχουν καλυφθεί πλήρως με εμβολιασμό, φορείς προστασίας ατόμων με αναπηρίες και παιδιών (Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών-ΚΕΑΤ, Φάρος Τυφλών, Νηπιοτροφείο).
 
Οι βουλευτές απαιτούν να αποπεμφθούν τα γαλάζια στελέχη και ερωτούν εάν κλήθηκαν την ημέρα των εμβολιασμών οι παραπάνω φορείς για να αναπληρώσουν με ωφελούμενους και το προσωπικό τους τα χαμένα ραντεβού.