Καλεσμένη της εκπομπής «Σήμερα» στον ΣΚΑΙ και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου

 

 

▶️ Αντί να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, η κυβέρνηση αρνείται να θίξει τα μεγάλα συμφέροντα και να πειράξει το χρηματιστήριο ενέργειας.
 
▶️ Η έκθεση της Ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Ενέργειας (ΡΑΕ) επιβεβαίωσε όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τα υπερκέρδη από την ενέργεια.
 
▶️ Ο λαός θα μας εμπιστευτεί τη διακυβέρνηση για να σωθεί η χώρα από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζει η ΝΔ εδώ και δυόμιση χρόνια.
 
• Το 50% των ελληνικών νοικοκυριών δεν τα βγάζει πέρα. Ο πληθωρισμός εκτοξεύθηκε στο 10,2% σε σχέση με τον περσινό Απρίλιο την ώρα που βρισκόμαστε στην 3η χειρότερη θέση στην Ευρώπη στα εισοδήματα και είμαστε πρωταθλητές στις δαπάνες διαβίωσης. Ενώ 1 στα 3 δάνεια που ήταν ρυθμισμένα τους τελευταίους 18 μήνες, ξανακοκκίνησαν. Για αυτό είναι απαραίτητη η κατάργηση του πτωχευτικού κώδικα που κάνει αναδιανομή του πλούτου των ελληνικών νοικοκυριών αφού τα 4/5 της περιουσίας των Ελλήνων είναι η κατοικία.
 
• Δεν μπορώ να φανταστώ τι κάνουν με τη βενζίνη, που έφτασε τα 2,30 το λίτρο οι άνθρωποι που παίρνουν τον κατώτατο μισθό, οι οικογένειες με άνεργα μέλη, οι συνταξιούχοι. Η κυβέρνηση έδωσε πολλά πακέτα», που όμως, επιδοτούν την αισχροκέρδεια. Αντί να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι δεν πρόκειται να θίξει τα μεγάλα συμφέροντα και να πειράξει το χρηματιστήριο ενέργειας. 1,5 δις στοιχίζει η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, κι όμως, δεν το κάνει. Η έκθεση της Ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Ενέργειας (ΡΑΕ) επιβεβαίωσε όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Τα υπερκέρδη από την ενέργεια υπολογίζονται 1 δις, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το τελευταίο τρίμηνο, τα κέρδη από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) και τα κέρδη από το φυσικό αέριο.
 
• Η βάση εκκίνησης για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα 40.000 μέλη που ψήφισαν στις κομματικές διαδικασίες. Οι εκλογές της Κυριακής κλείνουν τις πολύμηνες διαδικασίες του γ΄συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από το οποίο βγήκαμε με ομόφωνες θέσεις με τις οποίες θα πείσουμε τον κόσμο ότι υπάρχει ελπίδα να μπει ένα τέλος στην εξαθλίωση στην οποία μας οδηγεί η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με εκλογές και μια νέα προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Είμαστε το μόνο κόμμα που ακολουθεί αυτές τις δημοκρατικές και δημιουργικές διαδικασίες, καθώς άλλα κόμματα πηγαίνουν σε συνέδριο χωρίς να έχουν θέσεις, τις οποίες αποφασίζει στη συνέχεια ο αρχηγός. Ο λαός θα μας εμπιστευτεί τη διακυβέρνηση για να σωθεί η χώρα από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζει η ΝΔ εδώ και δυόμιση χρόνια.