Καλεσμένη την εκπομπή «Σήμερα» (ΣΚΑΙ) και τη δημοσιογράφο Μαρία Αναστασοπούλου

 

 

▶️ Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε ως δικό του, αλλά κουτσουρεμένο, το πρόγραμμα της Φώφης Γεννηματά για δωρεάν μαστογραφίες, το οποίο είχε δεχτεί ο Αλέξης Τσίπρας το 2017.
 
▶️ Κόβουν τα επιδόματα σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες εξαιτίας της αύξησης των αντικειμενικών αξιών.
 
• Νομίζω ότι πολύ σύντομα θα μπει στις κοινωνικές σχολές μάθημα για το πώς γίνεται στις δημοσκοπήσεις να μην φαίνονται τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που αποτυπώνονται στις εκλογικές κάλπες. Θεωρούμε ότι η πραγματική εικόνα της βούλησης του ελληνικού λαού και της δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα αποτυπωθεί σύντομα.
 
• Τον κ. Μητσοτάκη έχει πιάσει μια φρενίτιδα να εγκαινιάζει πράγματα που ήδη υφίστανται, ανάμεσα τους τον νόμο για την αναδοχή-υιοθεσία που έχει εγκαινιάσει δύο φορές ενώ είναι ένας εμβληματικός νόμος που θέσπισε η κυβερνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2019. Και βέβαια, το πρόσφατο παράδειγμα με τις δωρεάν μαστογραφίες, ένα πρόγραμμα το οποίο είχε παρουσιάσει η κ. Γεννηματά με 45 βουλεύτριες από όλα τα κόμματα το 2017 και το οποίο είχε δεχτεί ο κ. Τσίπρας χωρίς καπηλείες και τυμπανοκρουσίες, όπως κάνει τώρα ο κ. Μητσοτάκης που το παρουσιάζει ως δικό του, και μάλιστα κουτσουρεμένο καθώς το αρχικό πρόγραμμα προέβλεπε μαστογραφία για τις γυναίκες άνω των 40, και άνω των 35 σε περίπτωση προδιάθεσης.
 
• Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές. Όσο συντομότερα φύγει ο κ. Μητσοτάκης, τόσο το καλύτερο για τη χώρα. Εξαιτίας των πολιτικών του έχουμε τεράστια προβλήματα κοινωνικών ανισοτήτων και έχει εκτοξευθεί η φτώχεια. Οι εργαζόμενοι που παίρνουν τον κατώτατο μισθό έχουν εξοντωθεί, 1 στα 2 νοικοκυριά βλέπουν τα εισοδήματα τους να εξαντλούνται στις δύο πρώτες εβδομάδες του μήνα, τα έξοδα σίτισης είναι πάνω από 35% ενώ ο κ. Μητσοτάκης πλαγιοκοπεί σε κάθε ευκαιρία τα επιδόματα για τους αδύναμους και τα μεσαία στρώματα. Από το fuel pass αποκλείστηκαν οι ανάπηροι συμπολίτες μας, καθώς ο κ. Πιερρακάκης δεν υπολόγισε ότι οι ανάπηροι εξαιρούνται από τα τέλη κυκλοφορίας. Ενώ με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών, χιλιάδες συμπολίτες μας έχασαν πολλές παροχές, όπως το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, το ΚΟΤ, το επίδομα ανασφάλιστων υπερήλικων και στέγης. Για παράδειγμα, σε ορισμένες λαϊκές περιοχές όταν η αξία ενός σπιτιού 80.000 ευρώ αυξήθηκε κατά 20%, μέσα σε ένα βράδυ χιλιάδες νοικοκυριά έχασαν απαραίτητες παροχές.
 
• Δεν δικαιούται η κυβέρνηση της ΝΔ, που έριξε έξω τη χώρα να κάνει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση των οικονομικών του κράτους. Ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε μαξιλάρι 37 δις αλλά σήμερα με τη ΝΔ η μεσαία τάξη υποφέρει.
 
• 1 δις ευρώ στοιχίζει η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και 1,5 δις ήταν τα υπερκέρδη από την ενέργεια από πέρυσι τον Ιούλιο έως και φέτος. Σήμερα βγήκε ο κ. Κυρανάκης ως «λαγός» να μιλήσει για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητάει εδώ και τόσους μήνες.