Καλεσμένη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» για την τελεκαταρτηση των επιστημόνων

 

  • Η κοινωνική υπευθυνότητα του ελληνικού λαού καθοριστικός παράγοντας για την έξοδο από την υγειονομική  κρίση.
  • Σκάνδαλο και όχι αστοχία η υπόθεση των voucher
  • Να πάρουν οι επιστήμονες τουλάχιστον το επίδομα των 800 €

 

 

 

 

 Kαλεσμένη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ»  με τον Δ. Οικονόμου,  τόνισα ότι από την πρώτη στιγμή  ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε στη διαμόρφωση και στήριξε τις προτάσεις των επιστημόνων που υιοθέτησε η κυβέρνηση. Ανέλαβε δηλαδή την πολιτική ευθύνη και κατέθεσε προτάσεις ως να είχαμε εμείς την συνολική ευθύνη.

 

Στον ελληνικό λαό πιστώνεται η συγκλονιστική κοινωνική υπευθυνότητα που επέδειξε και η οποία έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στη αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

Για το θέμα του σκανδάλου με τα voucher των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων είπα ότι η υπαναχώρηση της κυβέρνησης προκλήθηκε από την τεράστια κοινωνική αντίδραση, των επιστημόνων, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης,  του ΣΥΡΙΖΑ και της αντιπολίτευσης συνολικά. Δεν συνέβη επειδή ο κ. Μητσοτάκης τάχα κατάλαβε το λάθος, και είναι πολιτικά υπόλογος τόσο ο αρμόδιος υπουργός όσο και ο ίδιος προσωπικά.

 

 Πρόκειται για σκάνδαλο για τους παρακάτω λόγους:

 

  1. Ψευδώς επικαλέστηκε τις διαδικασίες του ΕΣΠΑ, όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε επιτρέψει λόγω κορωνοϊού την άρση των προϋποθέσεων κατάρτισης για να δοθούν τα χρήματα στους επιστήμονες χωρίς όρους, κάτι που εγκαίρως γνωρίζαμε όλοι, και η κυβέρνηση.
  2. Ψευδώς υποστήριζε ότι ακολουθούσε τις διαδικασίες των ΕΣΠΑ με την τηλεκατάρτιση, όταν απλώς προσπαθούσε να κοροϊδέψει την Ευρώπη, με ένα πρόγραμμα μαϊμού που γελοιοποιούσε τους επιστήμονες με μαθήματα γυμνασίου, πρακτική που ακολουθούσε πολλές φορές στο παρελθόν.
  3. Ο διαγωνισμός για την ανάθεση δεν αφορούσε ΚΕΚ αλλά  πλατφόρμες τηλεκατάρτισης που κατέθεσαν 100.000 σελίδες υλικού σε 48 ώρες και το Υπουργείο τις έκρινε κατάλληλες αυθημερόν!
  4. Το πρόγραμμα στοίχιζε 42 εκ παραπάνω από το να έδινε κατευθείαν 800 ευρώ  σε κάθε αυτοαπασχολούμενο, όπως και για τους υπόλοιπους πληττόμενους από την κρίση, αντί να σπαταλήσει 80 εκ ευρώ σε ημετέρους.

Απορρίπτοντας τον ισχυρισμό ότι η κυβέρνηση παρέλαβε πλατφόρμα τηλεκατάρτισης από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπα ότι είναι απαράδεκτη η σκόπιμη σύγχυση της τηλεκατάρτισης που έκαναν οι κοινωνικοί  εταίροι  (ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ κλπ) στα μέλη τους, με την πλατφόρμα  τηλεκατάρτισης που υπόγραψε  ο κ. Βρούτσης, και την άμεση εμπλοκή συνεργάτιδας του σε εταιρία που είχε αναλάβει την εκτέλεση του κατάπτυστου έργου.

Τέλος, αυτό που έχει σημασία είναι τι θα γίνει μετά την άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης για τους επιστήμονες:

Εάν θα πάρουν, και πότε, οι επιστήμονες τα 800 ευρώ όπως οι άλλοι πληττόμενοι συμπολίτες μας;