Καλεσμένη στο Kontra News και τον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη.

 

 

 

▶️ Η νεολαία δίνει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αυτήν θέλει να καταδικάσει ο κ. Μητσοτάκης.
 
▶️ Η ΝΔ ξεπληρώνει γραμμάτια σε μία κακομαθημένη παρασιτική ελίτ. Εμείς θα υπογρά-ψουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τον ελληνικό λαό.
 
▶️ Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα σπάσει το καθεστώς που επιβάλλει η κυβέρνηση, η οποία παρακάμπτει θεσμοθετημένες διαδικασίες για να φιμώσει αντιπολίτευση αλλά και δικούς της βουλευ-τές.
 
▶️ Ξεκινάμε διά ζώσης μια μεγάλη πορεία με ανοιχτές συγκεντρώσεις για τη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα μας.
 
⦁ Σήμερα συνεδρίασε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με φυσική παρουσία μετά από πάρα πολλούς μήνες, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, αποστάσεις και μάσκες. Ήταν μια εξαιρετικά σημαντική συνεδρίαση. Η πανδημία δεν μπορεί να λειτουργεί άλλο σαν άλλοθι για την περιστολή της κοινοβουλευτικής λειτουργίας και της ίδιας της δημοκρατίας.
 
⦁ Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να διακηρύξει προς πάσα κατεύθυνση ότι βάζουμε τέλος στο ι-διότυπο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της ΝΔ. Η κυβέρνηση επιβάλλει ένα καθεστώς διότι εδώ και ενάμιση χρόνο παρακάμπτει θεσμοθετημένες διαδικασίες, με πρόσχημα την έκτακτη συνθήκη της πανδημίας, ώστε να σπαταλά δημόσιο χρήμα σε ημέτερους, δημιουργεί δηλαδή μη θεσμικές διαδι-κασίες με τη συνδρομή της μονοφωνικής προπαγάνδας των μέσων μαζικής ενημέρωσης και μιας άγριας αστυνομοκρατίας. Θέλει να φιμώσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και τους δικούς της βουλευτές.
 
⦁ Ο κ Μητσοτάκης φυγομαχεί όλον αυτόν τον καιρό διότι δεν θέλει να εκτεθεί στη Βουλή. Αναρω-τήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά σήμερα γιατί δεν έρχεται να απαντήσει στα ζητή-ματα της παιδείας. Έχει όντως ξεγραμμένους τους νέους ανθρώπους; Γιατί αντί να προέχει για αυτόν η αγωνία των παιδιών που δίνουν φέτος πανελλήνιες εξετάσεις, προέχει η πελατεία των κολλεγίων; Τι απαντά σε όλα αυτά τα παιδιά που ξέρουν ότι το 1/3 θα βρεθεί εκτός ιδρυμάτων; Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προειδοποίησε ότι έρχεται ένα τσουνάμι κοινοβουλευτικού ελέγχου. Θα απέχουμε από ψηφοφορίες όσο διαρκεί αυτό το ιδιότυπο κλείσμο της Βουλής, ελπίζοντας ότι θα σταματήσει η υ-βριδική λειτουργία της. Η καραντίνα πλέον στη χώρα ισχύει μόνο για τη Βουλή και τα πανεπιστήμια.
 
⦁ Ο Τσίπρας μίλησε σήμερα για μια μεγάλη συγκρουση ανάμεσα στον της κόσμο εργασίας και της δημιουργίας και τον κόσμο της πελατειακής και παρασιτικής ολιγαρχίας. Ο ένας κόσμος είναι οι σκληρά εργαζόμενοι, η πλειοψηφία, που δικαιούται και απαιτεί καλά σχολεία, πανεπιστήμια, σύγ-χρονες προνοιακές δομές. Ο άλλος κόσμος είναι μία κακομαθημένη ελίτ, παρασιτική, που θέλει υπο-τελείς κυβερνήσεις, όπως είναι η ΝΔ η οποία είναι υποχρεωμένη να ξεπληρώσει συγκεκριμένα γραμμάτια. Το μόνο που κανουν οι ελίτ είναι να απομυζούν τους εργαζομένους και να αυγατίζουν τα κέρδη τους.
 
⦁ Εμείς είμαστε έτοιμοι για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με όλη τη νεολαία και όλους τους εργαζό-μενους. Η νεολαία δίνει το προβαδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτήν θέλει να καταταδικάσει ο Μητσοτάκης σε ένα παρελθόν που μας έριξε στα βράχια.
 
⦁ Η μεγαλη διαίρεση μεταξύ του κεφαλαίου και της εργασίας έφερε τεράστιες ανισότητες και η ΕΕ αναγκάζεται να δώσει τεράστια ποσά για να αντιμετωπίσει το χάσμα αλλά και τη φτωχοποίηση των μεσαίων στρωμάτων. Η χώρα μας βρίσκεται στον πάτο εξαιτίας 3 παραγόντων που συνεκτίμησε η ΕΕ και πήραμε πολλά χρήματα. Έχουμε τους χειρότερους συντελεστές σε φτώχεια, ανεργία, ύφεση.
 
⦁ Για τον νόμο έκτρωμα για τα εργασιακά και την κατάργηση του 8ωρου μας έχει προετοιμάσει το σχέδιο Πισσαρίδη και το σχέδιο που υπέβαλε η κυβέρνηση στην ΕΕ. Τρία πράγματα θέλουν. 1. Θεω-ρούν ότι πρέπει να φτηνύνει η εργασία να καταργηθεί το 8ωρο δήθεν για να έρθουν οι επενδύσεις. Εξάλλου όλα τα δάνεια που παίρνουμε θα δοθούν μόνο σε ιδιώτες επενδυτές, πάλι εμείς θα τα πλη-ρώνουμε σαν λαός. 2. Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα που φτώχυνε μέσα στην πανδημία και αύ-ξησε τις τάξεις των φτωχών, για τη ΝΔ θεωρείται ζόμπι και πρέπει να καταργηθεί, το είπε πρόσφατα και ο κ. Βορίδης. 3. Υπάρχει και ο πτωχευτικός κώδικας που έκαναν για να καθαρίσει τα κόκκινα δανεία των τραπεζών και να πάρει την περιουσία των Ελλήνων.
 
⦁ Στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκινάμε ζωντανά, διά ζώσης, στις πλατείες, σε μικρές συγκεντρώσεις, δίπλα στο λαό, για μια μεγάλη πορεία για την αλλαγή στον τόπο μας. Η κυβέρνηση σκοπεύει να σπαταλήσει δημόσιο αλλά και ευρωπαΐκό χρήμα στους ημέτερους για να δημιουργήσει ένα καθεστώς, δηλαδή το στεγνό άγριο κομματικό της κράτος σε όλους τους θεσμούς, τις ανεξάρτητες αρχές, κτλ. Πρόσφατο παράδειγμα το σημερινό με το ασεπ ενόψει της εκλογής των διευθυντικών στελεχών της δημόσιας διοίκησης άλλαξαν το ΑΣΕΠ και το προσάρμοσαν στα κομματικά τους συμφέροντα.