Καλεσμένη στην εκπομπή του OPEN TV «Ώρα Ελλάδος» με τον Ά. Παυλόπουλο και τη Ν. Κουτροκόη, για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις διπλές λίστες κρουσμάτων του ΕΟΔΥ.

Να διερευνηθούν τώρα από τη δικαιοσύνη οι καταγγελίες του εφημερίδων «Κυριακάτικο Βήμα» και «Κυριακάτικη Δημοκρατία» για το παράλληλο με τον ΕΟΔΥ σύστημα καταγραφής κρουσμάτων που γνώριζε το Μαξίμου.

 

Η συνέργεια Δήμου, Εκκλησίας και κράτους στην Πάτρα δείχνει τι έπρεπε να είχε γίνει ένα μήνα πριν στη Θεσσαλονίκη, στη γιορτή του Αγ. Δημητρίου.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται καθημερινά κάθε περιοχή που πλήττεται από την πανδημία στη Βόρεια Ελλάδα, για να ενθαρρύνει και να προτείνει τι πρέπει να γίνει ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

 

 

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά:

 

να διερευνήσει η δικαιοσύνη τις καταγγελίες του κυριακάτικου Βήματος και της κυριακάτικης Δημοκρατίας, που δεν έχουν καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι υπάρχει παράλληλο με τον ΕΟΔΥ σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων που γνώριζε το Μαξίμου.

 

Να δοθούν στη Βουλή τα πρακτικά της επιστημονικής επιτροπής που η αντιπολίτευση ζητά εδώ και 6 μήνες.

 

Γιατί, δυστυχώς, η αναληθής αποτύπωση κρουσμάτων σημαίνει και λάθος αποφάσεις, σημαίνει αυτό που βλέπουμε στη Βόρεια Ελλάδα. Δεν έχει παρά να δει κανείς πόσο διαφορετική είναι η κατάσταση σήμερα στην Πάτρα, στη γιορτή του Αγίου Ανδρέα, όπου συνεργάστηκαν ο Δήμος, η Εκκλησία και κράτος, σε σχέση με ό,τι έγινε στη Θεσσαλονίκη πριν ένα μήνα κατά την εορτή του Αγίου Δημητρίου. Αν χάθηκαν δύο εβδομάδες, όπως δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας το πρωί στην εκπομπή σας, καταλαβαίνετε πόσο διαφορετική θα ήταν η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα.

 

Οι ευθύνες αναμφίβολα πρέπει να αποδοθούν και θα αποδοθούν. Το σημαντικό όμως σήμερα είναι να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

 

Αυτός είναι ο λόγος που ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, με το Υγειονομικό επιτελείο, τον Ανδρέα Ξανθό και τους βουλευτές βρίσκεται καθημερινά όπου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στη Βόρεια Ελλάδα. Όχι για να επιχαίρει για τον όλεθρο, όπως τον κατηγορεί η ΝΔ, αλλά για να ενθαρρύνει και να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για το τι πρέπει να γίνει ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές.