Καλεσμένη στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ και τους Δ.Οικονόμου και Μ. Αναστασοπούλου μαζί με τον βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου

 

 

Καλώς έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη για τα παράλληλα μητρώα στον ΕΟΔΥ.

 

Δεν επικαιροποιούνται τα στοιχεία όπως αποδείχθηκε στις μικρές πόλεις.

 

Αυξομειώνεται ο αριθμός των τεστ κατά το δοκούν για να εμφανιστεί μείωση των κρουσμάτων.

 

Άργησε η κυβέρνηση επί 9 μήνες και αναγκάστηκαν να πληρώνουν οι εργαζόμενοι από 200-80 € το τεστ για να κερδοσκοπήσει ο ιδιωτικός τομέας. Και σήμερα ακόμη η διατίμηση που ανακοίνωσε δεν έχει εφαρμοστεί.

 

Η ελπίδα για την έξοδο από την πανδημία δεν δημιουργείται με επικοινωνιακά τρικ της κυβέρνησης. Οι πανηγυρισμοί για επιτυχία της διαχείρισης της πανδημίας δίνουν λάθος μηνύματα και δημιουργούν αδιέξοδα.

 

 

 

 

Η καταγγελία για σύστημα καταγραφής κρουσμάτων του κορωνοϊού παράλληλο με τον ΕΟΔΥ έγινε από το «Κυριακάτικο Βήμα» και την «Κυριακάτικη Δημοκρατία», δύο εφημερίδες που δεν έχουν σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ. Έχει επιληφθεί ήδη η δικαιοσύνη, μετά την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ και όλης της αντιπολίτευσης. Καλώς, αλλά δεν φθάνει αυτό. Πρέπει να δοθούν τα πρακτικά της επιτροπής των λοιμωξιολόγων στη Βουλή, όπως ζητάμε εδώ και 6 μήνες, και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και η υπόλοιπη αντιπολίτευση.

 

Η ουσία της καταγγελίας είναι ότι δεν συγκεντρώνονται και δεν επικαιροποιούνται τα στοιχεία των τεστ που ανακοινώνονται και δίνονται στους λοιμωξιολόγους. Αυτό διαπιστώθηκε στους μικρούς δήμους της Βόρειας Ελλάδας, όπως κατήγγειλε η βουλευτής Καβάλας του ΚΙΝΑΛ. Τα νούμερα που ήξεραν δεν ήταν αυτά που ανακοινώνονταν, αλλά προηγούμενων ημερών.

 

Με τα τεστ όμως, υπάρχει και άλλο πρόβλημα διότι ο αριθμός των τεστ που πραγματοποιούνται αυξομειώνεται. Χτες έγιναν 11.080, όταν την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν 34.000. Όλοι ότι θέλουμε να δούμε μία ελπίδα με μείωση των κρουσμάτων, αλλά όχι ψευδή εικόνα.

 

Και βέβαια, τα τεστ έχουν και ένα άλλο αμαρτωλό παρελθόν: επί 9 μήνες τώρα, δεν συνταγογραφούνται και δεν υπάρχει διατίμηση, όπως ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι εργαζόμενοι που υποχρεώνονταν να τα κάνουν, πλήρωναν από 200-80 €. Τώρα θα διατιμηθούν σε 40 € και 10 € τα Rapid tests, αλλά ήδη ο ιδιωτικός τομέας κερδοσκόπησε με επιλογή της κυβέρνησης.

 

Φοβάμαι ότι η αυξομείωση των τεστ και τα μη επικαιροποιημένα στοιχεία της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, αν υπάρχουν, είναι μέρος του επικοινωνιακού σχεδίου διαχείρισης της πανδημίας της κυβέρνησης που στέλνει λάθος μηνύματα στην κοινωνία και πανηγυρίζει ότι έχει πετύχει τη μείωση του προβλήματος και μετά φορτώνει στους πολίτες τα αποτελέσματα της αποτυχίας της.

 

Βασικός στόχος όλων πρέπει να είναι η σωτηρία της ανθρώπινης ζωής. Γι αυτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πηγαίνει στις πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, όπου το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο για να δώσει θάρρος