Καλεσμένη στην εκπομπή «Σήμερα» (ΣΚΑΙ) και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου, Άκη Παυλόπουλου και Ντόρα Κουτροκόη

 

 

▶️ Με την παρέμβαση Καραμανλή καταρρέει η επιχειρηματολογία Μητσοτάκη για τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών.
 
• Με την παρέμβαση του ο κ. Καραμανλής χτες κατέρριψε τη γραμμή Μητσοτάκη, θεωρώντας ότι α) οι παρακολουθήσεις ήταν παράνομες, β) ότι δεν υπάρχει απόρρητο για θέματα που απαιτούν κάθαρση. Επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να σώσει την τιμή της παράταξης της ΝΔ.
 
• Το σκάνδαλο των υποκλοπών θα παράγει κάθε μέρα αποτελέσματα όσο κι αν θέλουν να το κουκουλώσουν.Η μεγαλύτερη απόδειξη ενοχής του πρωθυπουργού είναι η τροπολογία που πέρασε τον Μάρτιο του 2021 με την οποία καταργείται ο υφιστάμενος νόμος που όριζε να ενημερώνονται όσοι παρακολουθούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας όταν λήγει η παρακολούθηση τους. Αρνείται να καταργήσει αναδρομικά αυτή την τροπολογία διότι θα βγούνε και άλλοι σκελετοί από την ντουλάπα της ΕΥΠ. Δεν θα επιτρέψουμε να καταστρέψει και τα τεκμήρια ενοχής, δηλαδή τις κασέτες που κατέγραφαν τις παρακολουθήσεις.
 
• Επιχειρεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να κουκουλώσει το σκάνδαλο όταν μέσα σε μία μόλις μέρα θα εξεταστούν εννέα υψηλά στελέχη της ΕΥΠ και της κυβέρνησης, τα οποία μάλιστα θα συνοδεύει ο κ. Γεραπετρίτης ο οποίος αρνείται ότι μπορούν να δοθούν στοιχεία για αυτή την υπόθεση.
 
• Το predator με τις υποκλοπές είναι συγκοινωνούντα δοχεία και παραμένουν ακόμα στην σκιά. Πρέπει να μάθουμε πόσοι ακόμα βουλευτές ή ευρωβουλευτές παρακολουθούνταν. Για αυτό πρότεινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Α. Τσίπρας να στείλει ο κ. Τασούλας στην ΑΔΑΕ όλα τα τηλέφωνα των βουλευτών και των ευρωβουλευτών για έλεγχο.