Καλεσμένη στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» (Open-TV).

Το επιτελικό κράτος πάγωσε στην προθέρμανση.

 

 

• Το επιτελικό κράτος πάγωσε στην προθέρμανση. Ανέλαβαν ο δημοσιογράφοι το ρόλο του, να ενημερώνουν τους πολίτες για τον κλειστό κόμβο και την κυκλοφορία.
 
• Υπάρχει ένα σοβαρό καιρικό φαινόμενο. Αλλά η κυβέρνηση είχε δύο θετικά δεδομένα στη διάθεση της. Το ένα είναι ότι γνωρίζαμε εδώ και δέκα μέρες την επιδείνωση του καιρού και το δεύτερο ότι βρισκόμαστε σε lock down και ο κόσμος δεν κυκλοφορεί. Μας διαβεβαίωναν ότι είναι πανέτοιμο το επιτελικό κράτος. Αν δεν υπήρχαν δηλαδή και αυτά τα δεδομένα τι θα συνέβαινε; Θα θρηνούσαμε θύματα σους δρόμους;
 
• Εμφανίστηκε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο ειδικός επί των lock down και των απαγορεύσεων και έκλεισε την Εθνική οδό χωρίς προειδοποίηση. Ο κόσμος έπρεπε να είχε ειδοποιηθεί ώστε να μην μετακινείται προς τα εκεί. Και τελικά δύο υπουργοί της κυβέρνησης τα ρίχνουν ο ένας στον άλλον. Ο κ. Χρυσοχοΐδης τα ρίχνει στον κ. Χαρδαλιά ότι δεν ειδοποίησε νωρίτερα.
 
• Οι πολίτες κατάλαβαν ότι πρέπει να κάνουν ότι έκαναν πάντα, χωρίς το επιτελικό κράτος: να παραμείνουν στα σπίτια τους.
 
• Από όλη αυτή την κατάσταση αναδεικνύεται και το πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει εθνικό το ΔΕΔΔΗΕ, το οποίο άντεξε παρόλο που έχει αποψιλωθεί από εργαζόμενους και ήταν προς πώληση.
 
• Το κράτος πρέπει να δίνει την αίσθηση ότι μεριμνά για τους πολίτες του. Τι θα γίνει με όλους αυτούς τους εργαζόμενους που θα χάσουν τη δουλειά τους σήμερα; Χθες έπρεπε η κυβέρνηση να απαγορεύσει στους ντελιβαράδες να εργαστούν και να τους αποζημιώσει.
 
• Από την άλλη η Ερτ, δίνει οδηγία τι πρέπει να αναμεταδίδεται και τι όχι, όπως τα πλάνα του πρωθυπουργού από την Ικαρία, αλλά και πλάνα του κ. Λιγνάδη με «άλλους».
 
• Η κυβέρνηση έπρεπε να ακολουθήσει το παράδειγμα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και να ενισχύσει οικονομικά εργαζόμενους, επιχειρήσεις, νοικοκυριά. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την πρώτη στιγμή έλεγε να αποκαταστήσει η κυβέρνηση τους μισθούς των εργαζομένων, να δώσει μη επιστρεπτέα ενίσχυση στις επιχειρήσεις και εισόδημα έκτακτης ανάγκης στα νοικοκυριά. Δεν το έκανε. Φέρει τεράστια ευθύνη για το ότι έχουμε τη μεγαλύτερη ύφεση στην ΕΕ, είμαστε στη δεύτερη χειρότερη θέση σε όλη την Ευρώπη. Όλοι οι διεθνείς οργανισμοί ισχυρίζονται ότι τουλάχιστον έως το τέλος του 2022 η κατάσταση δεν είναι αναστρέψιμη.
 
• Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έδωσε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα του για να αρχίσει η διαβούλευση, ένας μεγάλος δημόσιος διάλογος με το λαό. Ξεκινήσαμε με μια μεγάλη διαδικτυακή εκδήλωση το Σάββατο, όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τις θέσεις μας για την αναπηρία.
 
• Ο λαός θα καταλάβει ότι υπάρχει διέξοδος, φως, ελπίδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι έτοιμος να βοηθήσει τη χώρα να απαλλαγεί από την καταστροφική κυβέρνηση της ΝΔ.