Καλεσμένη σήμερα στην εκπομπή της τηλεόρασης της Βουλής «Πρωινή επισκόπηση» με την Αλεξία Κουλούρη και τον Λάμπρο Πέγκο.

 

Η κυβέρνηση, με τη δημοσίευση προϊόντων υποκλοπών, με την προσπάθεια χειραγώγησης της δικαιοσύνης μέσω διώξεων εισαγγελικών λειτουργών και με το νόμο κατά των διαδηλώσεων, πλήττει σοβαρά τη Δημοκρατία.

Προσβάλλουν την κοινή λογική και τη δικαιοσύνη όταν τη μια ημέρα απαλλάσσεται η κα Τουλουπάκη με πόρισμα 600 σελίδων και την επομένη παραπέμπεται με άλλο πόρισμα 60 σελίδων.

Στη λάθος πλευρά  πάλι ο κ. Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες, όπως και για τα εθνικά θέματα.

Ο κ. Βρούτσης να πληρώσει όλους τους 2,5 εκ. συνταξιούχους που ζημίωσε με το νόμο του, γνωστό ως ν. Βρούτση-Κουτρουμάνη ο οποίος κρίθηκε πρόσφατα αντισυνταγματικός από το ΣτΕ και είχε μειώσει τις συντάξεις το 2012-16 έως και 50%.

 

 

Καλεσμένη σήμερα στην εκπομπή της τηλεόρασης της Βουλής «Πρωινή επισκόπηση» με την Αλεξία Κουλούρη και τον  Λάμπρο Πέγκο,  η Θ. Φωτίου, ερωτηθείσα για τις τηλεφωνικές συνομιλίες σχετικά με την έρευνα για το Μάτι τόνισε:

 

Η τραγωδία στο Μάτι είναι εθνική τραγωδία και χρειάζεται σεβασμός και δικαίωση των νεκρών. Εμείς λέμε από την πρώτη στιγμή «όλα στο φως», καλυπτόμαστε πλήρως από τη δήλωση της αρμόδιας τότε Υπουργού της κας  Γεροβασίλη ότι «ουδέν ψευδέστερον των περί παρέμβασής της» σε ό,τι την αφορά και ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά όσων την εμπλέκουν για την αποκατάσταση της αλήθειας.

 

Είναι προφανές ότι η ΝΔ διαπράττει τυμβωρυχία για ίδια οφέλη, αφού το Σεπτέμβριο του 2019  ο κ. Μητσοτάκης στον ΟΗΕ είχε δηλώσει ότι υπεύθυνη για την τραγωδία στο Μάτι ήταν η κλιματική αλλαγή, ενώ μόλις ανέλαβε την διακυβέρνηση, φρόντισε να αναβαθμίσει τον αρχηγό της αστυνομίας, υπεύθυνο για τη συντονισμό της επιχείρησης στο Μάτι, σε Γενικό Γραμματέα του Υπ. Προστασίας του Πολίτη.

 

Είναι  λυπηρό το ότι έχουμε περάσει, με ευθύνη της ΝΔ, σε μια περίοδο όπου επικρατούν στο δημόσιο λόγο οι υποκλοπές  εκπροσώπων της πολιτειακής, πολιτικής και δικαστικής εξουσίας. Το  ολισθηρό αυτό μονοπάτι θα το πληρώσει η δημοκρατία μας.

 

Ερωτώμενη για την υπόθεση Novartis επεσήμανε ότι  όλες οι εξελίξεις προσβάλλουν την κοινή λογική. Διώκεται ο κ. Παπαγγελόπουλος ως ηθικός αυτουργός μιας σκευωρίας και πρέπει να κατασκευαστεί φυσικός αυτουργός από το δικαστικό σώμα, που συνέπραξε, δηλαδή η κα Τουλουπάκη για την οποία υπάρχει τη μια μέρα αθωωτικό πόρισμα εισαγγελέα 600 σελίδων και μέσα σε 24 ώρες καταδικαστικό πόρισμα άλλου εισαγγελέα, μόλις 60 σελίδων. Ο κ. Παπαγγελόπουλος διώκεται επειδή τόλμησε να πει ότι το σκάνδαλο Novartis είναι το μεγαλύτερο από καταβολής ελληνικού κράτους, ενώ ο κ. Γεωργιάδης προαναγγέλλει τη φυλάκιση της κας Τουλουπάκη και  βλέπουμε την αναγγελία αυτή να δρομολογείται με την παραπομπή της.

 

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το νόμο για τις διαδηλώσεις, είναι προπέτασμα καπνού για να μη μπορεί ο λαός να μιλήσει για τη δυστυχία, τη φτώχεια της βέβαιης  ύφεσης. Με τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη,  το νόμο για τις διαδηλώσεις και το κλίμα της σκανδαλολογίας οι Έλληνες πολίτες αρχίζουν να νιώθουν πάρα πολύ ανασφαλείς για την ίδια τη δημοκρατία στη χώρα μας.  

 

Σε ερώτηση για τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες για τα μέτρα κατά της κρίσης της πανδημίας, η βουλευτής τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός, δυστυχώς, κάνει και πάλι λάθος κινήσεις, όπως έκανε και στα ελληνοτουρκικά και τη μετατροπή της Αγιάς  Σοφιάς σε τζαμί.  Ενώ τα συμφέροντα της Ελλάδας είναι με τις χώρες του νότου,  ανεξάρτητα με τα αν έχουν κεντροαριστερές κυβερνήσεις . Αντίθετα, επέλεξε να προσκολληθεί σε κυβερνήσεις της ιδεολογικής  πολιτικής του οικογένειας μιλώντας εξ αρχής για την ανάγκη συμβιβασμού που συνδυάζεται με μεταρρυθμίσεις, δηλαδή μνημόνιο.  Τις ίδιες λανθασμένες επιλογές έκανε και στα ελληνοτουρκικά, όπου διάλεξε να στηριχθεί τον Τραμπ, όταν είναι γνωστό ότι τα συμφέροντα των ΗΠΑ και τα προσωπικά στον Τραμπ είναι με τον  Ερντογάν.

 

Σχετικά με το κλίμα που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά από το μπαράζ δυσφημιστικών δημοσιευμάτων η Θ. Φωτίου δήλωσε ότι οι αισχρές  αυτές επιθέσεις έχουν δημιουργήσει μια αρραγή ενότητα στο κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα στην ελληνική πολιτική ιστορία που μετά τη διακυβέρνησή του έκανε δημόσιο απολογισμό  και ανέδειξε όλα τα θετικά πεπραγμένα αλλά και τα λάθη του. Η ΝΔ δεν έκανε ποτέ αυτοκριτική.

 

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων, απάντησε ότι ο κόσμος νομίζει ότι το ΣτΕ έκρινε πριν λίγες ημέρες την αντισυνταγματικότητα του ν. Κατρούγκαλου, ενώ το θέμα αυτό είχε λυθεί με προηγούμενη απόφαση και αφορούσε στις επικουρικές συντάξεις 250.000 συνταξιούχων, δηλαδή του 10% μόνον  του συνολικού αριθμού. Η πρόσφατη, όμως,  απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά αναφέρεται στην αντισυνταγματικότητα των περικοπών, έως 50%, στις κύριες συντάξεις, του νόμου Βρούτση-Κουτρουμάνη του 2012-15, και αφορά το σύνολο των συνταξιούχων, 2,5 εκ. συνολικά και μόνο για διάστημα 11 μηνών, αντί 3 χρόνων.   Ο κ. Βρούτσης να πληρώσει τώρα και τους 2,5 εκ. συνταξιούχους που ζημίωσε με το νόμο του.