Η νέα Πρόεδρος του Σικιαριδείου στον επικοινωνιακό δρόμο που χάραξε η κυβέρνηση: οικειοποίηση των πεπραγμένων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και παραποίηση των γεγονότων

 
 
Η νέα πρόεδρος του Σικιαριδείου Ιδρύματος, κ. Κορίνα Λιούτα σε μια πομπώδη συνέντευξη αναφέρεται στον «βυθό» στον οποίο είχε πέσει το Σικιαρίδειο μέχρι να αναλάβει η ίδια τα καθήκοντα της. Ο «βυθός» βέβαια, έχει αυτουργούς. Δημιουργήθηκε επί κυβέρνησης της ΝΔ, το 2019 και 2020, με ευθύνη του περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη και της αρμόδιας υφυπουργού κ. Δόμνας Μιχαηλίδου.
 
Συγκεκριμένα, όταν ανέλαβε την περιφέρεια ο κ. Πατούλης εισηγήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για το κονδύλι που διαθέτει το Υπουργείο στις περιφέρειες, μείωση για το 2019 της τακτικής επιχορήγησης ύψους 250.000 σε 9.000 ευρώ! Και ενώ ήταν εις γνώση της Υφυπουργού η κατάσταση του ιδρύματος, η κ. Μιχαηλίδου αποδέχτηκε την πρόταση μείωσης. Ενώ για το 2020 τελικά εγκρίθηκε μόνο 100.00 ευρώ τακτική επιχορήγηση έναντι 250.000.
 
Η ένταξη του Σικιαριδείου στα ΠΕΠ και η επέκταση του προγράμματος για μια ακόμα τριετία (2021-23) έγινε από την προηγούμενη περιφερειάρχη, κ. Δούρου.
Ισχυρίζεται η κ. Λιούτα ότι αυτή έσωσε την κυριότητα της ιδιοκτησίας του Ιδρύματος και μιλάει για δικές της καταλυτικές ενέργειες. Η πραγματικότητα είναι ότι, η κ. Λιούτα βρήκε από την προηγούμενη διοίκηση πλήρη φάκελο και έτοιμη την αγωγή, την οποία απλά κατέθεσε.
Ισχυρίζεται ακόμα ότι η δυναμική της συνεργασία με τον περιφερειάρχη Αττικής έλυσε το θέμα της μετακίνησης παιδιών με λεωφορεία από το σπίτι τους στο Ίδρυμα. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτό υλοποιείται εδώ και τρία χρόνια και πραγματοποιήθηκε με απόφαση της πρώην περιφερειάρχη, κ. Δούρου έπειτα από νομοθετική παρέμβαση της τότε Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θεανώς Φωτίου, με χρήματα της περιφέρειας.
 
Οι προνοιακές δομές, και μάλιστα για παιδιά με αναπηρία, απαιτούν σεβασμό και αυτοσυγκράτηση. Δεν μπορεί να γίνονται πεδίο επικοινωνιακής εκμετάλλευσης.