Η ΝΔ νομοθετεί πάλι απελάσεις, επιστροφές και κράτηση προσφύγων για να αλιεύσει ψήφους από τα θολά νερά της ακροδεξιάς.

Μιλώντας στη Ολομέλεια της Βουλής επί του Σ/Ν για την αναμόρφωση των διαδικασιών απέλασης και επιστροφής προσφύγων.

 

▶️ Η ΝΔ νομοθετεί πάλι απελάσεις, επιστροφές και κράτηση
προσφύγων για να αλιεύσει ψήφους από τα θολά νερά της ακροδεξιάς.
 
▶️ Δηλητηριάζει το λαό με ξενοφοβία για να αλλάξει την ατζέντα και να σωθεί από την πάνδημη δυσαρέσκεια για τα λάθη της στην οικονομία, τις πυρκαγιές, τα εργασιακά, την εκπαίδευση
Συνεχίζουν την αθλιότητα του νόμου Χρυσοχοϊδη για να απελάσουν ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα άνω των 15 ετών.
 
▶️ Από δομή για ανάπηρους του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής ξεκίνησε η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων δομών κοινωνικής προστασίας και του ΕΣΥ.
 
To παρόν νομοσχέδιο κλείνει σκόπιμα ερμητικά τα μάτια στο παρόν και το μέλλον της Ευρώπης. Είναι ξεκάθαρο ότι πόλεμοι, κλιματικές κρίσεις, πείνα και ανέχεια θα προσελκύουν τους κολασμένους αυτής της γης προς την Ευρώπη, κάνοντας τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές τη μελλοντική της κανονικότητα.
 
Σήμερα, απέναντι στην τραγωδία του Αφγανιστάν, η Ευρώπη μένει βουβή, δέσμια των νεοφιλελεύθερων και συντηρητικών κομμάτων της που τρέμουν μήπως χάσουν τις ακροδεξιές τους ψήφους προς φασιστικά και ακροδεξιά κόμματα που καιροφυλακτούν.
 
Και η ΝΔ κάνει το ίδιο, δημιουργώντας πολλαπλά αδιέξοδα αφού η χώρα μας είναι από τις βασικές πύλες εισόδου στην Ευρώπη.
Παρά τα κροκοδείλια δάκρυα για το τι περιμένει τις γυναίκες του Αφγανιστάν η ΝΔ δεν αναστέλλει τις επιστροφές προς το Αφγανιστάν, όπως έκαναν άλλες χώρες της Ευρώπης και επιμένει να θεωρεί ασφαλή τρίτη χώρα την Τουρκία. Αντιμετωπίζει τις αιτήσεις των Αφγανών για άσυλο a priori απαράδεκτες και δημιουργεί αποθήκες ψυχών που δεν μπορούν να πάνε ούτε μπρος ούτε πίσω.
 
Αθλιότητα το άρ. 21 που, πατώντας πάνω στο νόμο Χρυσοχοϊδη που διαχώριζε τα ανήλικα σε άνω και κάτω των 15 ετών, ζητεί επίσημα έγγραφα με ημερομηνία γέννησης για να μπορεί να απελάσει τους άνω των 15 άμεσα ως ενήλικες. Αν αυτό επιχειρηθεί θα προσφύγουμε στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια και θεσμικά όργανα.
 
Πήρε δύο χρόνια και κάτι στην κυβέρνηση για να φθάσει τον αριθμό των ανήλικων ασυνόδευτων στη χώρα, που οι αδιέξοδες πολιτικές της είχαν εκτινάξει, στα επίπεδα που της τον παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.
 
Η κυβέρνηση, πιστή στο δόγμα της αποτροπής, φέρνει νομοσχέδιο που προτάσσει τις επιστροφές, τις απελάσεις και την κράτηση για όλους ως πανάκεια. Εισάγει έως και ρυθμίσεις έμπνευσης Σαλβίνι ποινικοποιώντας εν μέρει τις επιχειρήσεις διάσωσης στη θάλασσα. Σήμερα, η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης ζήτησε από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει αυτή τη ρύθμιση.
 
Η κυβέρνηση δηλητηριάζει τον λαό με ξενοφοβία με ένα στόχο: να αλλάξει ατζέντα για να σωθεί από τη δυσαρέσκεια για την κατάσταση στην οικονομία, τη διαχείριση της πανδημίας και των πυρκαγιών, για την κατάρρευση των εργασιακών δικαιωμάτων και της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.
 
Χθες, με πρόσχημα το δημογραφικό, για το οποίο επί δύο χρόνια δεν έκανε τίποτε, η ΝΔ μόνη της ψήφισε την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, βάζοντας ενέχυρο την ασφάλεια των νέων, το δημοσιονομικό χρέος της χώρας και το μέλλον των συνταξιούχων, των εργαζομένων και φορολογούμενων που θα πληρώσουν τα 70 δις της μετάβασης.
 
Ωστόσο, η ΝΔ είχε συνυπογράψει το πόρισμα της Βουλής το 2018 όπου οι πρόσφυγες εμφανίζονται ως παράμετρος επίλυσης του δημογραφικού, κάτι που εφάρμοσε και η Γερμανία της Μέρκελ.
Αλλά μας έχει συνηθίσει να τιμά την υπογραφή της μόνον όταν εξυπηρετεί συμφέροντα μιας οικονομικής ολιγαρχίας, είτε όταν πρέπει να αλιεύσει ψήφους από τα θολά νερά της ακροδεξιάς. Αυτή η κοντόφθαλμη πολιτική στόχευση είναι που την κάνει να φέρνει το σημερινό νομοσχέδιο στη Βουλή, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταψηφίζει.
 
Τελειώνοντας, κατήγγειλα την απευθείας ανάθεση, από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, σε εταιρεία καθαρισμών, απεντομώσεων, security κλπ, της προμήθειας νοσηλευτών για παράρτημα για ανάπηρους, για να καλύψουν τα κενά του προσωπικού σε αναστολή. Από την πρόνοια, και δη για αναπήρους, ξεκινάει η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων δομών κοινωνικής προστασίας και του ΕΣΥ.