Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να βγάλει τη χώρα από την πανδημία

Καλεσμένη στην εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδα» με τον Άκη Παυλόπουλο και την Ευλαμπία Ρέβη

 
 
 
▶️ Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να βγάλει τη χώρα από την πανδημία.
 
▶️ Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνει έκκληση σε όλους, χωρίς διχασμούς και διαχωρισμούς, να εμβολιαστούν και να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα προστασίας.
 
▶️ Για να δοθεί το μήνυμα στο λαό ότι ζούμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πρέπει να ενισχυθεί αυτή τη στιγμή το ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό και σύγχρονες υποδομές αλλά και με άμεση επίταξη ιδιωτικών κλινικών.
 
Είναι σαφές για όλους μας ποιος φέρει την ευθύνη για τη σημερινή ζοφερή κατάσταση. Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να διαχειριστεί ούτε στο ελάχιστο την πανδημική κρίση. Αυτή τη στιγμή όμως, επειδή βρισκόμαστε μέσα σε μία υγειονομική τραγωδία, επιλέγω να κάνω και από αυτό το βήμα την έκκληση που κάνει το κόμμα μου, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία:
 
Να καλέσω όλους τους Έλληνες, χωρίς διαχωρισμούς και διχασμούς, οι ανεμβολίαστοι να εμβολιαστούν και οι εμβολιασμένοι να κάνουν την επαναληπτική δόση. Και όλοι να συμπεριφερόμαστε σαν ανεμβολίαστοι, να φοράμε μάσκες, να τηρούμε σχολαστική υγιεινή, να κρατάμε αποστάσεις.
 
Να μη συνηθίσουμε τους καθημερινούς θανάτους, τους διασωληνωμένους εντός και εκτός MEΘ, τους γιατρούς που καταρρέουν στο καθήκον. Είναι κατεπείγον να φθάσει και στον τελευταίο πολίτη ότι βρισκόμαστε σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και μόνον η γενναία ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό και υγειονομικές υποδομές και η άμεση επίταξη ιδιωτικών κλινικών εδώ και τώρα μπορεί να μας βγάλει από αυτή.
Σήμερα αποδεικνύεται ότι πέραν της υγειονομικής σοβεί και η οικονομική κρίση. Η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει την Οδηγία της ΕΕ για τόνωση του κατώτατου μισθού, υιοθετώντας την πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για κατώτατο μισθό 800 €.
 
Παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο η εκπρόσωπος της ΝΔ κα Άννα Καραμανλή, επέλεξε αντίθετα να εξαπολύσει δριμύτατη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως μόνου υπεύθυνου για το χαμηλό ποσοστό των εμβολιασμών.
 
Ο λόγος της κας Καραμανλή είναι ενδεικτικός για τη στάση της κυβέρνησης να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες της αλλά να προσπαθεί να τις μεταθέσει στην αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι παράδειγμα του πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση το καθήκον της απέναντι στο λαό τη στιγμή που βιώνουμε την τραγωδία των χιλιάδων θανάτων: Δεν φροντίζει πώς θα βγούμε από αυτή την κατάσταση, αλλά πώς θα βλάψει την αξιωματική αντιπολίτευση με αισχρά ψεύδη και κατηγορίες.
 
Καλούμε όλους να ακούσουν το συνημμένο βίντεο για να καταλάβουν γιατί αυτή η κυβέρνηση είναι παντελώς ανίκανη να βγάλει τη χώρα από την υγειονομική κρίση.