Η κ. Μιχαηλίδου εξαγγέλλει και βαφτίζει συνεχώς «νέες» τις οργανικές θέσεις στις δομές πρόνοιας που σύστησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

 

Κατά τη γνωστή τακτική της, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου στις διάφορες περιοδείες, συνεντεύξεις και εμφανίσεις της, ανακοινώνει δήθεν νέες οργανικές θέσεις για τις δομές πρόνοιας. Σήμερα πάλι, στο πλαίσιο της επίσκεψης της στα Τρίκαλα μίλησε για 360 νέες οργανικές θέσεις σε δομές πρόνοιας ή κοινωνικές δομές.
 
Πρόκειται για τις 393 θέσεις που σύστησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2018 (με το άρθρο 35 του ν. 4578/2108 και το άρθρο 86 του ν. 4611). Η ΝΔ όχι μόνο πάγωσε επί μήνες την προκήρυξη, αλλά όταν τελικά την προχώρησε, προκήρυξε 317 θέσεις.
 
Είναι απαράδεκτο να αναφέρεται κάθε φορά σε νέες οργανικές θέσεις, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση σε όποιον το ακούει, ότι οι δομές πρόνοιας έχουν …υπερπληθυσμό. Δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να τις στηρίξει, απλά «τρέχει» τη διαδικασία που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα, με ρυθμούς … χελώνας.