Η Αναδοχή και Υιοθεσία θύματα στο βωμό της επικοινωνίας από Μιχαηλίδου -Πατούλη.

 

Στο περιθώριο της συνάντησής της με τον περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη, η κ. Μιχαηλίδου εξήγγειλε την έναρξη εφαρμογής του επιδόματος αναδοχής στα τέλη του Απριλίου 2021. Ο δε κ. Περιφερειάρχης ανέφερε ότι το ζήτημα του επιδόματος αναδοχής είναι ένα θέμα το οποίο συζητιέται εδώ και πολλά χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις χωρίς να έχει γίνει πράξη.
 
Τους πληροφορούμε ότι η οικονομική ενίσχυση των ανάδοχων οικογενειών έχει θεσμοθετηθεί ήδη από το 1992. Με τον νόμο 4538/2018 του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκε το Εθνικό Μητρώο Εγκεκριμένων Αναδοχών και προβλέφθηκε η οικονομική ενίσχυση όλων των αναδόχων που είναι εγγεγραμμένοι σε αυτό. Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση ήταν έτοιμη προς υπογραφή όταν έγινε κυβέρνηση η ΝΔ τον Ιούλιο του 2019 και, 20 μήνες μετά, η κ. Μιχαηλίδου επαναεξαγγέλλει την έναρξη εφαρμογής του μέτρου στο μέλλον.
 
Στην ίδια συνάντηση, κάλεσε σε συνεργασία τον περιφερειάρχη για την εποπτεία του επιδόματος. Την πληροφορούμε ότι η εποπτεία της αναδοχής προβλέπεται από τον νόμο και ασκείται από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες των Περιφερειών ή των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας. Δεν ακούσαμε ούτε λέξη για προσλήψεις του απαραίτητου εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού των υποστελεχωμένων κοινωνικών υπηρεσιών.
Το ζήτημα της αναδοχής και υιοθεσίας δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται για τις επικοινωνιακές ανάγκες της Υφυπουργού και του Περιφερειάρχη Αττικής.