Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Καλλιθέας πραγματοποίησε αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επικεφαλής τον τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές του Νότιου Τομέα Αθήνας Θεανώ Φωτίου, Γιάννης Μουζάλας και Γιάννης Μπαλάφας , καθώς επίσης και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

 

Στη συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με γιατρούς και εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας, πέραν των λειτουργικών προβλημάτων της δομής (π.χ. αδυναμία διενέργειας απλών ακτινογραφιών λόγω βλάβης του μηχανήματος, ελλείψεις υλικών και αντιδραστηρίων, αποδιοργάνωση των τακτικών ιατρείων για την εκ των ενόντων κάλυψη του εμβολιαστικού κέντρου κλπ ), τέθηκε με έμφαση η απόφαση της 1ης ΥΠΕ για κατάργηση του οδοντοπροσθετικού εργαστηρίου και για τη μεταφορά του προσωπικού του σε άλλη δομή. Η απόφαση αυτή που έχει ως πρόσχημα την εξεύρεση χώρων για την 24ωρη εφημερία του ΚΥ, είναι τελείως αυθαίρετη, αποδυναμώνει το Κέντρο Υγείας και στερεί από τους πολίτες της περιοχής εξειδικευμένες και υψηλής ποιότητας οδοντοπροσθετικές υπηρεσίες που παρέχονται χρόνια τώρα δωρεάν και χωρίς ταλαιπωρία. Είναι προφανές ότι αρχίζει να υλοποιείται, πριν καν υποχωρήσει η υγειονομική κρίση, το πραγματικό σχέδιο της κυβέρνησης που δεν είναι άλλο από την απαξίωση των δημόσιων δομών του ΕΣΥ και την αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα. Με μεγαλύτερο κόστος για το Κράτος και τον Ασφαλιστικό Φορέα Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αλλά και με οικονομική επιβάρυνση των ασθενών.
 
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύτηκαν να αναδείξουν το σοβαρό αυτό πρόβλημα στη Βουλή και να απαιτήσουν την αναβάθμιση της δημόσιας οδοντιατρικής και οδοντοπροθετικής φροντίδας, μέσα από την καλύτερη οργάνωση και λειτουργική υποστήριξη (με προσωπικό και υλικά) των δημόσιων δομών ΠΦΥ.
 
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός της άρνησης της Διευθύντριας του Κέντρου Υγείας κας Νικολαϊδου να δεχθεί και να ενημερώσει επίσημα την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την κατάσταση στο ΚΥ και ειδικά για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τον Οδοντοπροσθετικό Εργαστήριο. Η αντιθεσμική και προσβλητική αυτή στάση απέναντι σε 4 εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, εκθέτει ευθέως τους πολιτικούς προϊσταμένους της Διευθύντριας (1η ΥΠΕ και Υπουργείο Υγείας ) και δημιουργεί μείζον ζήτημα πολιτικής και ηθικής τάξης. Αναμένουμε την αντίδραση του Υπουργείου Υγείας και απαιτούμε να ζητηθεί άμεσα η παραίτηση της κας Νικολαϊδου.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3.975
Απήχηση
453
Αλληλεπιδράσεις
Προώθηση δημοσίευσης
 
173
5 σχόλια
17 κοινοποιήσεις
 
Μου αρέσει!
 
 
 
Σχόλιο
 
 
Κοινοποίηση