Επίσκεψη στην ΔΕΘ.

 

Στο πλαίσιο της συμμετοχής μου στη ΔΕΘ επισκέφθηκα τη μονάδα φιλοξενίας ατόμων με χρόνιες παθήσεις «Ο Άγιος Παντελεήμων» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το Παράρτημα Θεσσαλονίκης του Κέντρου Εκπαίδευσης και  Αποκατάστασης Τυφλών.

 

Oι φωτογραφίες είναι από τη συνάντηση με τους εργαζόμενους των δύο φορέων. ΟΙ εργαζόμενοι και των δύο φορέων ζήτησαν την επίσπευση της δημοσίευσης των Οργανισμών λειτουργίας τους που είχαν εκπονηθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, την πλήρωση των μόνιμων θέσεων απασχόλησης που είχαν προκηρυχθεί από τον Δεκέμβριο του 2018, καθώς και την εξασφάλιση της παράτασης απασχόλησης του επικουρικού προσωπικού.

 

Στον Άγιο Παντελεήμονα έγινε μεγάλη συζήτηση για το Νόμο για την Αναδοχή και Υιοθεσία. Στο ΚΕΑΤ ζήτησαν να ψηφιστεί η τροπολογία που δεν κατέστη δυνατόν να ψηφιστεί, λόγω εκλογών, για τη θέσπιση δαπάνης 50 € για την πιστοποίηση γνώσης της γραφής Braille ενώ διαμαρτυρήθηκαν για την κατάργηση του μητρώου επιτελικών στελεχών από το οποίο ήταν υποχρεωτικό να επιλέγονται οι διοικούντες των εποπτευόμενων φορέων της Πρόνοιας.