ΔΤ (14-11-19): Υποκρισία και διγλωσσία για τα παιδιά – πρόσφυγες από τη ΝΔ

Υποκρισία και διγλωσσία για τα παιδιά – πρόσφυγες από τη ΝΔ

 

Στα διεθνή φόρα συνυπογράφουν ότι καταργούν νομοθετικά στην Ελλάδα

 

Στην 141ή Ολομέλεια της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (I.P.U.) που συνήλθε στο Βελιγράδι (Σερβία) στις 13-17 Οκτωβρίου 2019, για την 30η επέτειο της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, οι βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκαν  για:

 

  • επικέντρωση της προσοχής στο παιδί ως πρωταρχικό μέλημα όλων των δράσεων που τα αφορά, το εγγενές δικαίωμα του παιδιού για ζωή, επιβίωση και ανάπτυξη.
  • Εξασφάλιση ότι οι χώρες μας διασφαλίζουν και διαθέτουν επαρκείς πόρους, ώστε όλα τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων, των μεταναστών και των εκτοπισμένων παιδιών, θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, στην εκπαίδευση και προστασία από όλες τις μορφές βίας, κακοποίησης, αμέλειας και εκμετάλλευσης.
  • Προτρέπουμε την προστασία των παιδιών…, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων και μεταναστών.

Λίγες μέρες αργότερα η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή το ΝΣ  του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: «Περί Διεθνούς Προστασίας και άλλες διατάξεις», το οποίο προβλέπει στο άρθρο 75 ότι αιτήσεις ασύλου ασυνόδευτων ανηλίκων άνω των 15 ετών μπορούν να εξετάζονται με την ταχύρρυθμη διαδικασία, με σκοπό να διευκολυνθούν μαζικές επιστροφές ασυνόδευτων ανήλικων. Όμως  σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΚΚΑ το 93%  των ασυνόδευτων ανηλίκων είναι πάνω από 14 ετών. Ελπίζουν  ότι με αυτόν τον τρόπο θα απαλλαγούν από τα παιδιά, που ενώ εξ ορισμού χρήζουν προστασίας, τα  αντιλαμβάνονται ως βάρος και πρόβλημα.

 

Η υποκρισία της ΝΔ έχει ξεπεράσει κάθε όριο:

 

Στα διεθνή φόρα οι βουλευτές της (εν προκειμένω η κ. Κεφαλογιάννη, ο κ. Γιόγιακας και ο κ. Γκίκας)  «δεσμεύονται» να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των παιδιών, «συμπεριλαμβανομένου των προσφύγων, των μεταναστών και των εκτοπισμένων παιδιών».

 

Στην Ελλάδα τα παιδιά πάνω από 15 ετών εξομοιώνονται  σύμφωνα με τον νέο νόμο με τους ενήλικες, ώστε με ταχύρρυθμη διαδικασία να μπορούν να επιστραφούν στις χώρες από τις οποίες διέφυγαν .

 

Και η κ. Μιχαηλίδου, αρμόδια για την προστασία των ασυνόδευτων παιδιών σιωπά εκκωφαντικά.  Ίσως  επειδή, όπως πρόσφατα αποκάλυψε σε συνέντευξή της, «δεν πολιτεύεται».