Δήλωση για τις επικοινωνιακές λαθροχειρίες της κυβέρνησης την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες.

 

Σήμερα τιμάμε την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο παράρτημα αποθεραπείας και αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία στην Βούλα.
 
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δίνει έμφαση σε καιρούς πανδημίας στα άτομα με αναπηρία, στα παιδιά, και στις κλειστές δομές φροντίδας που τόσο έχουν δοκιμαστεί εδώ και 8 μήνες. Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε με τα παιδιά στην παιδική χαρά και τους μετέφερε ένα μήνυμα δύναμης και αισιοδοξίας. Επισκέφθηκε το ειδικό δημοτικό σχολείο, όπου τον περίμεναν τα παιδιά και οι δάσκαλοι. Τα παιδιά τραγούδησαν και του χάρισαν δώρα. Ευχαριστούμε όλους τους εργαζόμενους για την τεράστια προσπάθεια που κάνουν και το τεράστιο έργο που επιτελούν αυτές τις δύσκολες ώρες.
 
Δυστυχώς η κυβέρνηση, ευρισκόμενη, σε κατάσταση ακραίου πανικού, επιχείρησε να καπελώσει αυτή την επίσκεψη επικοινωνιακά. Αφού απέτυχε, μετά από πολλές προφάσεις και προσκόμματα να αποτρέψει την επίσκεψη, αποφάσισε να στείλει την Υφυπουργό, την κ.Δόμνα Μιχαηλίδου για να «υποδεχθεί» τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Η «υποδοχή» όμως, συνοδεύτηκε αργότερα από ένα δελτίο Τύπου της Υφυπουργού, όπου αναφέρει ότι «κατά την επίσκεψη του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης» είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις δράσεις της κυβέρνησης για τους συμπολίτες με αναπηρίες με αφορμή την σημερινή επίσκεψη του κ. Τσίπρα. Αυτό είναι ψευδές. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, δεν παρουσίασε απολύτως τίποτα.
 
Είναι κρίμα μια τέτοια μέρα, η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, να θυσιάζεται στο βωμό του επικοινωνιακού πανικού της κυβέρνησης.