Απάντηση στον κ. Οικονόμου για το θέμα με τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

 

▶️ Ο κ. Οικονόμου υποπίπτει σε θεσμικό ατόπημα όταν εκφράζεται με τόση χυδαιότητα και φθάνει στο σημείο να κατηγορεί το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι «αντιγράφει πρακτικές της διεθνούς ακροδεξιάς» και «πουλάει την ψυχή της Δημοκρατίας μας στο διάβολο του εκφασισμού». Οφείλει να ανακαλέσει άμεσα.
 
Διότι με σημερινή του δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου συνδέει τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει στο Twitter σε σχέση με τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα – εδώ και τρείς εβδομάδες όπως αναφέρει- και τη σχετική μηνυτήρια αναφορά της κ. Αγαπηδάκη, με την ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ χθες το πρωί 4/11 , κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «υιοθετεί τα ψέματα και τις συκοφαντίες σκοτεινών κύκλων».
 
Αρκεί μια απλή ανάγνωση για να διαπιστώσει κανείς ότι με την ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ:
 
1. Δεν υιοθετούνται με κανένα τρόπο «ψέματα και συκοφαντίες σκοτεινών κύκλων», αλλά η ερώτηση αναφέρεται σε σαφή στοιχεία του 2019 του ΕΚΚΑ.
 
2. Ερωτάται σε ποιο στάδιο διερεύνησης από τη δικαιοσύνη βρίσκεται η καταγγελία της κας Αγαπηδάκη του Φεβρουαρίου του 2021.
 
3. Εκφράζεται η ανάγκη για άμεση εφαρμογή του θεσμού της επιτροπείας.
 
4. Ζητείται ο προγραμματισμός για την μετεγκατάσταση ασυνόδευτων στην αλλοδαπή.
 
Όσο για οτι θυμούνται οι Έλληνες πολίτες, υπενθυμίζουμε στον κ. Οικονόμου ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατά το διάστημα 2015-2019:
 
• Δημιούργησε θέσεις φιλοξενίας που το 2019 έφθασαν τις 2250 από περίπου 350 που μας παρέδωσε η ΝΔ το 2015.
 
• Δημιούργησε ένα αξιόπιστο ψηφιακό σύστημα καταγραφής στο ΕΚΚΑ, το οποίο λειτουργεί μέχρι και σήμερα.
 
• Φρόντισε για την ένταξη των προσφυγόπουλων στο εκπαιδευτικό σύστημα που η ΝΔ διέκοψε.
 
• Νομοθέτησε με τον Νόμο 4554/2018 ένα πλήρες σύστημα επιτροπείας ασυνόδευτων ανηλίκων, ώστε να διασφαλίζονται τα δικαιώματά τους.
 
Η ΝΔ μετέφερε την αρμοδιότητα για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από το Υπουργείο Εργασίας που είναι αρμόδιο για την παιδική προστασία στο Υπουργείο Μετανάστευσης, εξομοίωσε τα παιδιά άνω των 14 ετών με ενηλίκους για να επιταχύνει τη διαδικασία απέλασής τους, έχει παραπέμψει στις καλένδες τον θεσμό της επιτροπείας, και έχει το θράσος να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ.
 
Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του Μαξίμου εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ υπερέβη αυτή τη φορά κάθε όριο.