Στο kontrachannel. Για την καταδίκη της ΧΑ, τον αγώνα ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό, και τον νέο ποινικό κώδικα.

 

 

Η χθεσινή μέρα ήταν σπουδαία νίκη της δημοκρατίας, του Παύλου Φύσσα, του κοινού περί δικαίου αισθήματος αλλά κυρίως νίκη του αντιφασιστικού κινήματος της νέας γενιάς η οποία κυριαρχούσε στη συγκέντρωση μπροστά στο Εφετείο.

 

Η κυβέρνηση, που δεν μπορούσε να απαγορεύσει τη συγκέντρωση, είχε αποφασίσει να τη διαλύσει για να δώσει το μήνυμα: «κάθε φορά που διεκδικείτε κάτι, θα σας υποδεχόμαστε με δακρυγόνα».

 

Τώρα πρέπει να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την επίμονη δουλειά κατά του φασισμού και της μήτρας που τον τρέφει, του ρατσισμού. Γιατί ο ρατσισμός είναι εδώ, διαπερνά τον κοινωνικό ιστό και τους θεσμούς του Κράτους και εκφράζεται με την ξενοφοβία, το μίσος για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, για τον ξένο, τον διαφορετικό, τον ομοφυλόφιλο, τον Ρομά.

 

Πρέπει ακόμη να στοχαστούμε πάνω σε πιο έδαφος θέριεψε η Χρυσή Αυγή: Πάνω στο έδαφος της ανθρωπιστικής κρίσης, του φόβου της επιβίωσης, των θανάτων από κομμένο ρεύμα. Οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, για την ανθρωπιστική κρίση, για την πρόνοια, για την αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες είναι που οδήγησαν στη μείωση των ποσοστών της.

 

Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα ανθρωπιστική κρίση, αυτή που προκαλεί ο κορωνοϊός και οι λάθος πολιτικές της δεξιάς για την οικονομία και την κοινωνία, που αυξάνουν την ανεργία και τη φτώχεια. Ταυτόχρονα βλέπουμε τα αποτελέσματα του  ρατσιστικού  δηλητηρίου που έχει ενσταλάξει η ΝΔ στην κοινωνία για το προσφυγικό και τη διαφορετικότητα. Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς, προοδευτικούς ανθρώπους να συσπειρωθούν για να ξεπλύνουμε αυτό το δηλητήριο από την ελληνική κοινωνία.

 

Η ΝΔ αποφασίζει τώρα να κατηγορήσει τον  ΣΥΡΙΖΑ ότι είχε σχέσεις με τη ΧΑ, θέλοντας έτσι να ξεπλύνει  τις δικές της σχέσεις μαζί της, όπως αυτές που είχε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησης Σαμαρά, ακόμη και μετά τη δολοφονία Φύσσα.

 

Η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και για τον νέο ποινικό κώδικα που ήταν απόλυτη  αναγκαιότητα για τη χώρα, αφού  ο παλαιός χρονολογούταν από το 1951. Και λέει για τον νέο κώδικα τρία ψέματα:

 

  1. Ότι αυτός είναι που επιτρέπει στα καταδικασμένα στελέχη της ΧΑ να συμμετάσχουν σε εκλογές. Όμως, ούτε ο παλιός, ούτε ο νέος κώδικας ενεργοποιούν την απαγόρευση συμμετοχής σε εκλογές πριν ολοκληρωθούν οι δίκες μέχρι τον Άρειο Πάγο, που μπορεί να διαρκέσει πάνω από 10 χρόνια. Ωστόσο,  οι νόμοι περί εκλογών μπορούν να απαγορεύσουν αυτές τις υποψηφιότητες. Το ότι η ΝΔ είναι υποκριτική, αποδείχθηκε χτες από το γεγονός ότι απέρριψε στη Βουλή τη σχετική τροπολογία που κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ.
  2. Ότι οι ποινές που προβλέπει ο νέος κώδικας είναι ελαφρύτερες από εκείνες του προηγούμενου. Ονομαστικά οι ποινές μπορεί να εμφανίζονται μειωμένες, αλλά τα πραγματικά χρόνια που θα μείνουν οι νεοναζί εγκληματίες στη φυλακή είναι τα ίδια με αυτά που ίσχυαν με τον παλιό κώδικα.
  3. Ότι η ΝΔ άλλαξε τον ποινικό κώδικα όταν ανέλαβε. Αυτό αποδεικνύει το μέγεθος της υποκρισίας της, αφού φρόντισε να αλλάξει δύο μόνο σημεία που ευνοούσαν τους ημετέρους της:

1ον: ξεμπλόκαρε τα τους δεσμευμένους λογαριασμούς όσων είχαν κατηγορηθεί για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και

 

2ον: έδωσε ασυλία σε τραπεζικά στελέχη που έδιναν θαλασσοδάνεια και ξέρουμε πολύ καλά ποια κόμματα έπαιρναν αυτά τα θαλασσοδάνεια.