Στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός δεν ενίσχυσε ούτε με 1 ευρώ τα νοικοκυριά των μεσαίων και αδύναμων στρωμάτων που επλήγησαν από την πανδημία και τις πυρκαγιές

Καλεσμένη στην εκπομπή «Ξυπνήστε!» του ραδιοφώνου «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» και τον Χρυσόστομο Λουκά

 

 

▶️ Ο Πρωθυπουργός διαπράττει λαθροχειρία και αυθαιρεσία όταν ανακοινώνει στη ΔΕΘ αύξηση 4% στα εισοδήματα των νοικοκυριών. Πρόκειται για την αύξηση κατανάλωσης κατά 4,2% το δεύτερο τρίμηνο του 2021, περίοδο Πάσχα, μετά από 6μηνο lockdown.
 
▶️ Στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός δεν ενίσχυσε ούτε με 1 ευρώ τα νοικοκυριά των μεσαίων και αδύναμων στρωμάτων που επλήγησαν από την πανδημία και τις πυρκαγιές και αρνήθηκε το Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
«Αόρατοι» για τον κ. Μητσοτάκη οι μεγάλοι χαμένοι της πανδημίας: γυναίκες, παιδιά, ανάπηροι, ηλικιωμένοι.
 
▶️ Η απασχόληση, σε ξενοδοχεία, 16χρονων ανήλικων από ιδρύματα που βρίσκονται υπό την προστασία του κράτους, επαναφέρει τη νοοτροπία της Βασιλικής Πρόνοιας τη Φρειδερίκης.
 
Στη ΔΕΘ είδα ένα πρωθυπουργό αλαζόνα με ψεύτικη αυτοπεποίθηση για τις επιτυχίες του στην παιδεία, στο μεταναστευτικό, στην εργασία, στο ασφαλιστικό, στο οικογενειακό εισόδημα και τις πυρκαγιές. Τελικά, ο μόνος που «πηγαίνει μπροστά και κοιτάζει ψηλά» για να μη βλέπει την πραγματικότητα είναι ο κ. Μητσοτάκης. Χαρακτηριστικό είναι ότι ανακοίνωσε αύξηση κατά 4% του εισοδήματος των νοικοκυριών εν μέσω πανδημίας, ενώ από κανένα επίσημο στοιχείο δεν προκύπτει αυτό. Διαπράττει αυθαιρεσία και λαθροχειρία ερμηνεύοντας ως αύξηση εισοδήματος την αύξηση κατανάλωσης, κατά 4,2%, το δεύτερ0 τρίμηνο του 2021 όταν, σε περίοδο Πάσχα και βγαίνοντας από 6μηνο lockdown, ο κόσμο ψώνισε στα μαγαζιά.
 
Η πραγματικότητα είναι ότι καμία ενίσχυση δεν έδωσε στα νοικοκυριά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπως έκαναν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ούτε όμως και σε όσα νοικοκυριά επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Αρνήθηκε δηλαδή να εφαρμόσει το Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και που είναι το μόνο εργαλείο κατάλληλο να αντιμετωπίζει την απώλεια εισοδήματος από κάθε είδους κρίσεις που χτυπούν όλα τα στρώματα και όχι μόνο τους ακραία φτωχούς.
 
Τα 50 εκ. διπλό επίδομα που ανακοίνωσε ότι θα δώσει τα Χριστούγεννα στους ακραία φτωχούς του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος δεν έχει καμία σχέση με το 1,5 δις μερίσματος που έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε Δεκέμβρη σε αδύναμα και μεσαία νοικοκυριά.
 
Ο κ. Μητσοτάκης δεν ανακοίνωσε κανένα μέτρο για την πρόνοια και την κοινωνική αλληλεγγύη.
 
▶️ Ήταν προκλητικές οι αναφορές του για την παιδική προστασία.
 
• Υπερηφανεύτηκε ότι όλα τα παιδιά βρήκαν θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ όταν άφησε φέτος εκτός 83.000 παιδιά.
 
• Υποσχέθηκε καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας εκείνος που ονόμαζε συσσίτια τα σχολικά γεύματα μεσογειακής διατροφής και καθήλωσε επί δύο χρονιές τα σχολικά γεύματα στα επίπεδα που τα παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ (185.000 καθημερινά) και τώρα τα «παγώνει» για μια τριετία ως το 2024 στα 210.000, ενώ ο προγραμματισμός του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το 2022 να καλύψουν όλα τα 600.000 παιδιά του δημοτικού.
 
• Αντί για παιδική προστασία στους ανήλικους, παιδική εργασία και δωρεάν γigabyte στο κινητό.
 
▶️ Ξέχασε τους χιλιάδες ανάπηρους που χτυπήθηκαν ιδιαίτερα από την πανδημία και τις συνέπειές της. Τους ανάπηρους τους θυμάται μόνο για επικοινωνιακούς λόγους, κάνοντας κινήσεις εντυπωσιασμού για να χτίσει το «φιλοαναπηρικό» του προφίλ.
 
▶️ Ξέχασε τις γυναίκες, που στην πανδημία ανέλαβαν τη φροντίδα όλων των μελών του νοικοκυριού, παιδιά, παππούδες, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στο σπίτι. Η ανεργία των γυναικών το 2020 ήταν 5 μονάδες μεγαλύτερη από αυτή των ανδρών, το 2021 ανέβηκε στις 7,1 μονάδες.
 
▶️ Ξέχασε τους ηλικιωμένους και την ανάγκη φροντίδας τους. Ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί τα προσωρινά αποτελέσματα της προκήρυξης για μόνιμες θέσεις στο «Βοήθεια στο Σπίτι» τις οποίες νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 αλλά προκηρύχθηκαν από τη ΝΔ τον Μάιο του 2020.
Ερωτηθείσα για την ανακοίνωση της κας Μιχαηλίδου ότι συμφωνήθηκε με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο να εργάζονται σε ξενοδοχεία παιδιά άνω των 16 ετών (δηλαδή μόλις τελειώσουν το γυμνάσιο) που φιλοξενούνται σε κλειστές δομές φροντίδας ανηλίκων, τόνισα:
 
Είναι τραγικό να επαναφέρουν με τον τρόπο αυτόν τη νοοτροπία της Βασιλικής Πρόνοιας της Φρειδερίκης που έστελνε τα παιδιά των ιδρυμάτων τα οποία στο γυμνάσιο δεν ήταν άριστοι, προς τις σχολές της Πάρνηθας και της Ρόδου για να γίνουν καμαριέρες και γκρουμ.
Είναι αδιανόητο να κατευθύνουν στην εργασία ανήλικα παιδιά που βρίσκονται υπό την προστασία του κράτους, αντί να τα διευκολύνουν, με κάθε τρόπο, να τελειώσουν το Λύκειο και να παρακολουθήσουν και μεταλυκειακή εκπαίδευση.