Οι “γιαγιάδες του κόσμου” ζεσταίνουν τα παιδάκια Ρομά του Ασπρόπυργου

 

Βλέπουμε στο διαδίκτυο ότι οι «γιαγιάδες του κόσμου», οι γιαγιάδες του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Μυλοποτάμου, μιας δημόσιας δομής φροντίδας των ηλικιωμένων στην κοινότητα, στη διάρκεια την περσινής καραντίνας ξεκίνησαν να πλέκουν σκουφάκια και κασκόλ και φέτος τα Χριστούγεννα ζέσταναν με αυτά πολλά παιδικά κορμάκια που τα είχαν ανάγκη. Μεταξύ αυτών και παιδάκια Ρομά του Ασπροπύργου, ενός από τους πιο υποβαθμισμένους οικισμούς Ρομά στο λεκανοπέδιο της Αττικής.
 
Μπορεί η κυβέρνηση να εμπαίζει τους Ρομά, φέρνοντας για συζήτηση στη Βουλή την Εθνική Στρατηγική 2021-30 που βρίσκεται ακόμη σε διαβούλευση, αδιαφορώντας για τη μεταστέγαση των καταυλισμών που βρίσκονται σε άθλιες συνθήκες, ή παραπέμποντας τους Ρομά στην αστυνομία για καταγγελίες περιστατικών διακρίσεων και ρατσισμού, που σε μεγάλο βαθμό, κατά το Παρατηρητήριο Ρομά, διαπράττονται από αστυνομικούς (!) η αλληλεγγύη όμως της κοινωνίας, και μάλιστα των γενεών, καλά κρατεί.
 
Οι «γιαγιάδες του κόσμου» έστειλαν στα παιδάκια Ρομά του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ασπροπύργου τα δωράκια τους, μποναμά από τον Άγιο Βασίλη, την πρώτη μέρα που άνοιξε το σχολείο μετά τις γιορτές. Η χαρά είναι ζωγραφισμένη στα παιδικά προσωπάκια, παρόλο που είναι «μπουρμπουλωμένα».
 
Η μαντινάδα που ακολουθούσε το δώρο τα λέει όλα:
« Όταν χρειάζεστε αγκαλιά, φωνάξτε τ’ όνομά μου.
Δεν θα μπορέσω εγώ να ρθω, μα στέλνω την καρδιά μου»