Μιλώντας στην Επιτροπή Κοιν. Υποθέσεων της Βουλής επί του Σ/Ν για την αναμόρφωση του ΟΑΕΔ

 

 

Η κυβέρνηση μετατρέπει τον ΟΑΕΔ σε μια δημόσια υπηρεσία, εξαρτώμενη από τον Υπουργό Εργασίας, που, αντί να ενισχύει τους ανέργους για να αντιμετωπίσουν τις αλλεπάλληλες κρίσεις (δημοσιονομικές, υγειονομικές, κλιματικές, ενεργειακές, και τώρα γεωπολιτικές) τούς τιμωρεί ως υπεύθυνους για την ανεργία τους.
 
Η ΝΔ διαλύει τον ΟΑΕΔ προσπαθώντας να κρύψει τα πραγματικά στοιχεία για την ανεργία, να βάλει χέρι στα 2-3 δις των αποθεματικών του και στην ακίνητη περιουσία των τ. ΟΕΚ και ΟΕΕ και να τον μετατρέψει σε «διανομέα» των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης σε ημετέρους για καταρτίσεις στιλ «Σκόιλ Ελικίκου».
 
Οι διατάξεις που δήθεν εμφανίζουν το «κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης», σε ό,τι αφορά στη στεγαστική συνδρομή για τους νέους είναι προσχηματικές και γελοίες, με 100 κατοικίες για τις χιλιάδες νέα ζευγάρια. Όσο δε για τη ρύθμιση για τα ΚΔΑΠΑμεΑ είναι εμβαλωματική και αναποτελεσματική για το τεράστιο πρόβλημα που η ίδια η κυβέρνηση δημιούργησε στην αρχή απαγορεύοντας την παρακολούθηση σε ανεμβολίαστα ανάπηρα παιδιά.
 
Οι βρεφικοί σταθμοί σε μεγάλες επιχειρήσεις καταπατούν την υφιστάμενη νομοθεσία, χωροθετώντας σταθμούς σε βιομηχανικές περιοχές και απορροφούν διπλάσιους πόρους από ό,τι οι οργανωμένοι βρεφικοί σταθμοί για να προσφέρουν μισές υπηρεσίες στα βρέφη.