Με ΝΔ φτάσαμε να έχουμε ξεκαθάρισμα λογαριασμών με μαφιόζικο τρόπο μεταξύ καθηγητών μέσα σε ελληνικό πανεπιστήμιο

Συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και τους δημοσιογράφους Βασίλη Αδαμόπουλο και Μαρία Γεωργίου.

 

 

▶️ Με ΝΔ φτάσαμε να έχουμε ξεκαθάρισμα λογαριασμών με μαφιόζικο τρόπο μεταξύ καθηγητών μέσα σε ελληνικό πανεπιστήμιο, ένας εκ των οποίων καθηγητών φαίνεται ότι υπήρξε σύμβολος στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
 
• Έπρεπε να έρθει η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία, αφού κατηγορούσε επί χρόνια τα ελληνικά πανεπιστήμια για ανομία με σκοπό να τα ιδιωτικοποιήσει, φτάσαμε σήμερα να ζούμε για πρώτη φορά ένα τέτοιο ντροπιαστικό γεγονός, δηλαδή ξεκαθάρισμα λογαριασμών με μαφιόζικο τρόπο μεταξύ καθηγητών, εκ των οποίων ο ένας φαίνεται ότι υπήρξε σύμβουλος στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς καταδικάζει τραμπουκισμούς και τέτοιες μαφιόζικες συμπεριφορές.
 
• Δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια. Πρόκειται για πρωτοφανή θεσμό για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Υπάρχουν τρόποι να ελέγχεται η ανομία και η παραβατικότητα, όταν προκύπτουν, σε πανεπιστημιακούς χώρους. Η κυβέρνηση εδώ και δύο χρόνια στοχοποιεί συστηματικά τα ελληνικά πανεπιστήμια για να τα βγάλει στο σφυρί.
 
• Αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι να διασφαλίσουμε την υγεία των πολιτών διότι η κυβέρνηση μας οδηγεί σε ανοσία της αγέλης με τεράστιες επιπτώσεις. Οι δύο μεγάλοι επιταχυντές της πανδημίας είναι τα σχολεία, με πληθυσμό 1,5 εκατ. και οι εργαζόμενοι, που αποτελούν 3,5 εκατ, διότι βρίσκονται σε χώρους κλειστούς και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.
 
• Όλη η Ευρώπη έκλεισε νωρίτερα τα σχολεία πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων. Γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα έχουμε μια καθυστέρηση 2-3 εβδομάδων σε σχέση με τον κορωνοΐό. Η κυβέρνηση έπρεπε περιμένει την κορύφωση και να ανοίξει τα σχολεία λίγο αργότερα, και βεβαίως με άλλα πρωτόκολλα, όχι με το αδιανόητο 50+1. Ούτε στη δυνατότητα της τηλεκπαίδευσης μπορεί να προχωρήσει διότι η σύμβαση με την cisco έχει καταπέσει και δεν έχει άλλο σύστημα. Ακούσαμε και το ασύλληπτο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ότι ευτυχώς άνοιξαν τα σχολεία και έγινε ιχνηλάτηση.
 
• Οι μισοί υπουργοί της κυβέρνησης δεν ξέρουν τι λένε για την πανδημία. Και ο ανεκδιήγητος κ. Γεωργιάδης εξασφάλισε δήθεν τα pcr με 47 ευρώ, όταν δήμαρχοι αλλά και σύλλογοι γονέων τα εξασφάλισαν 27 ευρώ. Σε ποια χώρα γίνεται αυτό το πλιάτσικο, όπως συμβαίνει στον ελληνικό λαό; Είμαστε επισκέπτες στον τόπο μας. Οι άλλες χώρες εφαρμόζουν τέτοια μέτρα μόνο στους τουρίστες, για τους πολίτες μιας χώρας τα τεστ δίνονται δωρεάν με συνταγογράφηση ή όχι.