Καλεσμένη στην εκπομπή της τηλεόρασης του Blue Sky «Παρεμβάσεις» και τον Γιάννη Παπαδόπουλο

 

 

Η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί είναι μια πράξη φανατισμού, προσβολής της διεθνούς ιστορίας και του πολιτισμού, ήττας της Ελλάδας μετά από τις λάθος εκτιμήσεις της κυβέρνησης και τις αποσπασματικές της πράξεις, εκ των υστέρων, στην εξωτερική πολιτική.

 

Νύξεις βουλευτού της ΝΔ περί του αξιόμαχου του στρατεύματος για να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνες.

 

Το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού είναι εδώ. Στέλνει αντιφατικά και λάθος μηνύματα η κυβέρνηση για να προστατεύσει τον τουρισμό αντί να εφαρμόσει τα πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι» και βλάπτει έτσι και τον τουρισμό και την υγεία των πολιτών.

 

 

 

Η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί είναι μια πράξη φανατισμού του Ερντογάν, προσβολής της διεθνούς ιστορίας και του πολιτισμού και ήττα της Ελλάδας.

 

Ο Ερντογάν, τους τελευταίους 12 μήνες, κλιμάκωσε τις προκλήσεις του πάνω σε 4 άξονες: την ΑΟΖ και το ψευδοσύμφωνο με τη Λιβύη, τη χρησιμοποίηση μεταναστών ως πολιορκητικό κλοιό, τις αλλεπάλληλες παραβιάσεις του εναέριου χώρου και της υφαλοκρηπίδας των νησιών, και τέλος την Αγιά Σοφιά.

 

Σε όλη αυτή την κλιμάκωση, η κυβέρνηση έλαμψε δια της απουσίας της και της σιωπής της, δίνοντας μήνυμα ότι είναι ανίκανη να αντιδράσει. Επένδυσε στον Χαφτάρ, που αποδείχθηκε λάθος επιλογή, απουσίασε από όλα τα διεθνή φόρα τα οποία συζητούσαν το θέμα του ψευδοσυμφώνου, μιλούσε για εισβολή μεταναστών, αντί να αναδείξει από την πρώτη στιγμή την επιθετική πολιτική κίνηση του Ερντογάν, αποσιωπά τις διαρκείς καθημερινές παραβιάσεις του εναέριου χώρου των νησιών, και την αμφισβήτηση της υφαλοκρηπίδας. Και τέλος, υποβάθμισε τη σημασία της μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί. Ο Αναπλ. Υπουργός Εξωτερικών, ο κ. Βαρβιτσιώτης, μια μέρα πριν την ανακοίνωση της απόφασης του τουρκικού δικαστηρίου, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να γίνει η Αγιά Σοφιά τζαμί. Αυτό δείχνει μια ολέθρια λανθασμένη εκτίμηση της κυβέρνησης. Ολέθριο λάθος ήταν και η μη χρήση του όπλου των κυρώσεων κατά της Τουρκίας που είχε αποφασίσει η Ε.Ε. μετά από πίεση του ΣΥΡΙΖΑ και της Κύπρου.

 

Εμείς είχαμε εφαρμόσει μια πολυσχιδή πολιτική στα εξωτερικά θέματα, με επαφές με όλους, που αποτέλεσμά της ήταν ότι δεν είχαμε καμιά μείζονα αρνητική εξέλιξη στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς, με τις αλλοπρόσαλλες κινήσεις της κυβέρνησης, είμαστε έτοιμοι για συνεχιζόμενες ταπεινώσεις και ήττες.

 

 

Σε νύξεις του εκπροσώπου της ΝΔ κ. Κερίδη για δήθεν ανεπαρκή εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων επί ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής αντέδρασε έντονα, λέγοντας ότι είναι ντροπή και επικίνδυνο, θέλοντας να χτυπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, να αφήνουν αιχμές για το αξιόμαχο του στρατεύματος. Οι ένοπλες δυνάμεις είναι απόλυτα αξιόμαχες και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει τα πάντα γι αυτό.

 

Ερωτώμενη για την απόφαση επιστροφής αναδρομικών στους συνταξιούχους, η βουλευτής τόνισε ότι η κυβέρνηση εξαπάτησε τους συνταξιούχους, αφού τους μιλούσε για επιστροφή όσων έχασαν αποσιωπώντας ότι οι συντάξεις μειώθηκαν έως και 50% με το νόμο Βρούτση-Κουτρουμάνη το 2012-15 και η απόφαση για επιστροφή αναδρομικών αφορά μόνον 11 μήνες εκείνης της περιόδου. Ο νόμος Κατρούγκαλου είχε συνέπειες μόνον σε 250.000 συνταξιούχους, δηλαδή στο 10% του συνολικού αριθμού τους, ενώ η μεγάλη ζημιά της μείωσης με το νόμο Βρούτση-Κουτρουμάνη άγγιξε και τα 2,5 εκ. των συνταξιούχων. Αυτό, όπως και ότι έχασαν τη 13η σύνταξη που θεσμοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, γρήγορα θα το κατανοήσουν οι συνταξιούχοι.

 

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις με την πανδημία, η Θ. Φωτίου επισήμανε ότι είναι προφανές πως είμαστε ήδη στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Η κυβέρνηση στέλνει αντιφατικά και λάθος μηνύματα προκειμένου να «προστατεύσει» τον τουρισμό, αντί να εφαρμόσει τα πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι» και βλάπτει έτσι και τον τουρισμό και την υγεία των πολιτών.